Pareigūnai gavo pranešimą, kad Grabijolų Elektrėnų sav. kaimo gyventojas A.K. su pavadėliu vedžiojasi stirnos jauniklį. Atvykus į šį kaimą Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais piliečio A. K. namuose rado stirnos jauniklį.

Pilietis A.K. paaiškino, kad stirnos jauniklį rado žolėje ties Grabijolų mišku. Pažeidėjas teigė, jog paimtą stirnos jauniklį norėjęs užauginti.
Ir esą net nepagalvojęs, kad taip tik kenkia stirniukui.

Už laukinių gyvūnų naudojimo taisyklių pažeidimą A.K. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, stirnos jauniklis perduotas gyvūnų globėjų asociacijai. Pagal numatytas sankcijas stirną iš laukinės gamtos paėmusiam žmogui gali būti taikoma nuo 200 litų iki 400 litų bauda.

Primename, kad laukiniai gyvūnai turi gyventi gamtoje, o asmenims savavališkai juos paėmus, šie praranda įgimtus įgūdžius ir nebesugebės prisitaikyti gamtoje.

Aplinkosaugininkai dėkoja apie pažeidimą pranešusiems gyventojams. Pastebėję panašų gyvūnų naudojimo taisyklių pažeidimą skambinkite telefonu 112.