Šiau­lių re­gio­no ap­lin­kos ap­sau­gos de­par­ta­men­tas at­lai­dus ir sa­viems, ir įta­kin­giems. Sa­vi pi­la­si ku­rą į pri­va­čius au­to­mo­bi­lius už vals­ty­bės lė­šas, o įta­kin­gų žmo­nių bra­ko­nie­rys­tės ty­ri­mai strin­ga, rašo "Šiaulių kraštas".

Teis­mui ne­tru­kus tu­rė­tų bū­ti per­duo­ta Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­jai pa­val­daus Šiau­lių re­gio­no ap­lin­kos ap­sau­gos de­par­ta­men­to (ŠRAAD) di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jo Al­fon­so Pun­dzos bau­džia­mo­ji by­la. By­lo­je, ku­rią narp­lio­jo Spe­cia­lių­jų ty­ri­mų tar­ny­bos Šiau­lių val­dy­bos pa­rei­gū­nai, A. Pun­dza įta­ria­mas do­ku­men­tų klas­to­ji­mu, tur­to pa­si­sa­vi­ni­mu ir pikt­nau­džia­vi­mu tar­ny­ba sie­kiant as­me­ni­nės nau­dos.

STT agen­tams pa­vy­ko už­fik­suo­ti, kaip A. Pun­dza ir jo sū­nus, Šiau­lių ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Ke­lių po­li­ci­jos biu­ro vy­res­ny­sis spe­cia­lis­tas Jus­tas Pun­dza į as­me­ni­nių au­to­mo­bi­lių ku­ro ba­kus ar­ba plas­ti­ki­nes tal­pas, nau­do­da­mie­si ŠRAAD ku­ro kor­te­le, pum­puo­ja val­diš­kus de­ga­lus.

STT pa­rei­gū­nai narp­lio­ja ir dar vie­no ap­lin­ko­sau­gi­nin­ko by­lą. Tu­ri­ma duo­me­nų, kad de­ga­lus, nau­do­da­ma­sis ŠRAAD at­si­skai­ty­mo už ku­rą kor­te­le, į as­me­ni­nio au­to­mo­bi­lio ba­ką py­lė­si ir bu­vęs de­par­ta­men­to Miš­kų kont­ro­lės sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Ka­zi­mie­ras Ged­vi­las. Ty­ri­mo duo­me­ni­mis, šis vy­ras val­diš­kų pi­ni­gų (de­ga­lų pa­vi­da­lu) ga­lė­jo pa­nau­do­ti apie du tūks­tan­čius li­tų.

„Šiau­lių kraš­tas“ tekste primena ir apie bra­ko­nie­riš­ką ap­lin­ko­sau­gi­nin­kų el­ge­sį prie Lai­čių pir­mo­jo tven­ki­nio Pak­ruo­jo ra­jo­ne. Žur­na­lis­tai ga­vo ži­nių, kad prie šio tven­ki­nio va­ka­re su tink­lais bra­ko­nie­ria­vo bu­vęs Pak­ruo­jo ra­jo­no ap­lin­kos ap­sau­gos agen­tū­ros ve­dė­jas Eu­ge­ni­jaus Gū­ra. Tuo­me­ti­nis ŠRAAD Gy­vo­sios gam­tos ap­sau­gos ins­pek­ci­jos vir­ši­nin­kas Al­gi­man­tas La­cis sto­jo bu­vu­sio ko­le­gos gin­ti – esą bra­ko­nie­riau­da­mas įkliu­vo nee­ta­ti­nis Pak­ruo­jo ra­jo­no ap­lin­kos ap­sau­gos agen­tū­ros ins­pek­to­rius.

Laikraštyje primenamas ir įvykis Jo­niš­kio ra­jo­ne, Gir­kan­čių miš­ke, kai tau­rio­jo el­nio pa­ti­nas, anot duomenų, nu­si­šo­vė pa­ts. Bra­ko­nie­rius ne­ras­tas, bet su nu­kau­tu el­niu kri­to ir pa­ty­ru­sio vie­tos me­džio­to­jo Po­vi­lo Mi­ka­la­jū­no gal­va. Nie­kas neatsk­lei­džia, ko­dėl šiam me­džio­to­jui, ku­ris me­džiok­lė­je rū­pi­no­si įta­kin­gu sve­čiu, te­ko pa­dė­ti at­si­sta­ty­di­ni­mo pa­reiš­ki­mą.