ŠRAAD Telšių rajono agentūra iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos gavo pranešimą, kad Telšių mieste, Masčio ežere, trys vyrai žvejoja statomais tinklais. Aplinkosaugininkai kartu su Telšių medžiotojų ir žvejų draugijos žuvininku nuvyko prie ežero ir šalia Cirtauto upelio rado automobilį „Ford Mondeo“. Prie mašinos ant žemės pūpsojo keturi maišai su žuvimi. Automobilio savininkas A.M., gimęs 1957 m., paaiškino, kad žuvis jo brolio, kuris paprašė ją parvežti, pranešime spaudai informuoja Šiaulių RAAD.

Netrukus buvo sulaikytas ir brolis R.M., gimęs 1958 m., kuris atvažiavo dviračiu. Paprašytas paaiškinti, iš kur gavo žuvį, telšiškis nurodė, kad ištraukė ją iš tinklų, kuriuos rado plaukiodamas ežere.

Už tai, kad nepranešė apie rastus tinklus, o iš jų pasiėmė žuvį, vyrui surašytas protokolas (ATPK 87 str. 1 ir 3 d.) Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, vyrui gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Telšiškio laimikis buvo nemenkas. Iš tinklų jis ištraukė 21 karosą, vieną šamą ir 7 karšius. Už nemenką laimikį teks nemenkai ir atsakyti. Paskaičiuota, kad gamtai padaryta žalos už daugiau kaip 930 eurų. Būtent tiek teks telšiškiui sumokėti.