Paieškos rezultatai ir pardavimų įrašai interneto parduotuvėje "Taobao" rodo, kad populiariausios - iš šuns kailio pagamintos kelnės ir kepurės, skelbia naujienų agentūra AFP.

Vienas pardavėjas slapyvardžiu "sjz2ys" giriasi, kad visi jo siūlomi kačių odos gaminiai - autentiški. Vis dėlto, pastebi "The Shanghai Daily", jam kol kas pavyko parduoti tik vieną liemenę.

Gyvūnų teisių gynėjai teigia, jog prekiautojai dažniausiai nusitaiko į beglobius gyvūnus - jų odos ir kailiai perparduodami į rytinę šalies dalį, o mėsa - restoranams Kinijos pietuose.

"Turime savanorių, tačiau jų pastangų neužtenka, o vyriausybės veiksmai - nepakankami", - teigė Zhai Yining, Kinijos mažųjų gyvūnų apsaugos asociacijos atstovė.

Gyvūnų mylėtojai populiariame socialiniame tinkle paskelbė raginimus uždrausti prekybą tokiais produktais.

Pagal "Taobao" taisykles, pardavėjai, sučiupti siūlantys kačių ir šunų mėsą bei kailius, bus nubausti reitingo taškų sumažinimu šitaip mažinant jų populiarumą.

Tačiau neįvardytas kompanijos "Alibaba", valdančios "Taobao", atstovas nurodė, kad tinklalapio prižiūrėtojai buvo priblokšti apie tokius produktus skelbiančių pardavėjų skaičiaus.