Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pagal gautą informaciją vykdė reidą Raseinių rajone, Pagojukų seniūnijoje, ties Aleknaičių mišku.

Apie 23 val. buvo pastebėtas medžiotojas, kuris sėlindamas palauke, visas aplink esančias ražienas ir pamiškę apžiūrinėjo naudodamas naktinio matymo prietaisą. Vėliau įjungė prožektorių, kuris buvo pritaisytas prie šautuvo, ir keletą kartų apšvietė visus laukus, pranešime spaudai informuoja Kauno RAAD.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams sulaikius medžiotoją paaiškėjo, kad tai medžiotojų klubo „Pašušvys“ tos dienos medžioklės vadovas.

Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklės griežtai draudžia tamsiu paros metu sėlinti. Šiam medžiotojui gresia bauda nuo 579 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu iki 5 metų ir ginklo konfiskavimu. Byla perduota Raseinių rajono apylinkės teismui.

Tos nakties nuotykiai vienu medžioklės taisyklių pažeidimu neapsiribojo. Kadangi nustatytas šiurkštus medžioklės taisyklių pažeidimas, prilyginamas brakonieriavimui, buvo nuspręsta patikrinti ir kitus medžiotojus, dalyvavusius medžioklėje. Privažiavus prie artimiausiai tykojančio medžiotojo inspektoriai pastebėjo, kad medžiotojas užtaisyto medžioklinio ginklo vamzdžius atsuko į tarnybinį automobilį ir įjungė prožektorių. Šiam medžiotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už saugaus elgesio medžioklėje taisyklių pažeidimą.

Trečiasis medžiotojas taip pat nenusileido savo kolegoms. Pakviestas išlipti iš tykojimo bokštelio, prieš išlipant jis neišėmė šovinių iš medžioklinio ginklo, kaip to reikalauja medžioklės taisyklės.