Balsių bendruomenės tarybos pirmininkas Rimantas Micka GRYNAS.lt pasakojo, kad pamatytas vaizdas sukėlė šoką. Jo teigimu, slėnio teritorija buvo tiesiog „išarta“.

„Kažin kieno iniciatyva buvo suarta visos slėnio pievelės ir visur prisodinta medelių. Jie panašūs į beržus. Kiekvieną žiemą nuo šių kalvelių vaikai leisdavosi rogutėmis ir slidėmis. Visais metų laikais gyventojai eidavo pasivaikščioti ir pabėgioti. Per slėnį takeliai veda į mokyklą, kuri yra čia pat. Dabar viskas suarta“, - teigė R. Micka.

Vieta buvo pamėgsta vietos bendruomenės, tačiau dabar kai kurie gyventojai teigia, kad pamačius tokį vaizdą, nebesinori ten nei vaikščioti, nei bėgioti. Taip pat jiems kyla abejonių, ar nuo vagos suformavimo nenukentės pievos bei ten augę reti augalai. Žmonės teigė, kad pievos ypač svarbios ekologinei pusiausvyrai palaikyti, nykstančioms drugelių rūšims. Jose esą auga čiobreliai, jonažolės, žemuogės ir kai kurie Raudonosios knygos augalai. Anot vietinių gyventojų, negalima ir nereikia visų laisvų pievų, ypač upių šlaituose, apsodinti mišku.

Bus gražus beržynas

Vilniaus miškų urėdijos Verkių girininkijos girininkas Valdas Liegus patikino žinantis apie situaciją Balsiuose ir teigė, kad tai ne savivalė, o suplanuotas medžių sodinimas.

„Ten yra pasodintas beržynas, kad būtų gražiau, kad miškas produkuotų. Kad pasodintume mišką, pagal mokslininkų rekomendacijas, reikia padaryti vagą. Tačiau ten yra piktybiškų žmonių, kurie rauna jau pasodintus medžius“, - pasakojo V. Liegus.

Anot girininko, toje vietoje bus gražus beržynas: „Nesuprantu, kodėl žmonės skundžiasi. Juk ten bus parkas ir tuo pačiu grybų bus. O dabar ten tik šunis vedžioja žmonės, o kai medžiai suaugs, viskas bus gražu. Tikrai ten nebus tankus miškas ir kol medžiai suaugs, dar kiek jų atkris. Medis nuo medžio bus 4-5 m. atstumu. Ten kažkada jau buvo sodintas miškas, bet vietos gyventojai jį sunaikino.“

Pasak pašnekovo, žmonės skundžiasi, nes jiems šunis geriau vedžioti, kai vaga nėra išarta: „Tačiau viskas buvo padaryta pagal planą, atsižvelgiant į mokslininkų rekomendacijas, o ne į kažkieno užgaidas. Tai buvo Vilniaus miškų urėdijos planas ir tai yra valstybinis miškas.“

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai savo ruožtu patvirtino, kad už tai atsakinga Vilniaus miškų urėdija ir atlikdami darbus, jie su savivaldybe nieko derinti neturi.