Kaip ir anksčiau, didžiąją dalį gautų pranešimų sudaro informacija apie įvykius dėl sužeistų, automobilio užmuštų ar sužalotų laukinių gyvūnų, taip pat dėl laukinių gyvūnų, kurie gali būti pavojingi žmonėms, jų sveikatai ar turtui. Pranešimų priėmimo centre š. m. lapkritį gautas 771 pranešimas dėl įvykių su laukiniais gyvūnais, iš jų – net 650 pranešimų apie laukinių gyvūnų susidūrimus su transporto priemone.

Aplinkosaugininkai pastebi, kad sparčiai daugėja ir pranešimų apie netinkamai tvarkomas ir deginamas atliekas. Tokių pranešimų lapkritį gauta net 116, iš jų pasitvirtino beveik trečdalis.

Primename, kad nors tokį kietąjį kurą deginti katiluose ir krosnyse leidžiama, tačiau šitoks šildymosi būdas ypač teršia orą prieš tai neišvalius kamino, pakuros arba peleninės. Rekomendacijas, kaip paprasčiausiais būdais mažiau kenkti sau ir aplinkos orui, rasite čia

Kviečiame visuomenę ir toliau aktyviai naudotis suteikta galimybe pranešti apie aplinkosauginius pažeidimus ar daromą žalą gamtai. Pranešimai priimami visą parą Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Pranešimų priėmimo centre telefonu (8 5) 273 2995.