Sertifikatą gavusios bendrovės „Atliekų tvarkymo centras“ (ATC) direktoriaus pavaduotojas Audrius Puškorius sako, jog sertifikatas labai svarbus siekiant kuo naudingiau realizuoti panaudotą aliejų tarptautinėse rinkose.
Citata
Naudoti vietoj dyzelino tinka rapsų, sojos, kukurūzų, saulėgrąžų, palmių aliejus. Kai kuriose pasaulio šalyse, pavyzdžiui Austrijoje, aliejus naudojamas automobilių varikliuose.

Turėdama sertifikatą, Lietuvos bendrovė yra patikimas partneris toms įmonėms, kurioms tiekia surinktą ir filtruotą augalinį aliejų. Sertifikatas liudija tai, kad surinktas aliejus yra tik augalinės kilmės, jame nėra gyvulinių riebalų priemaišų. Iki šiol ATC panaudotą aliejų perduodavo kitoms Lietuvos įmonėms, o nuo šiol patys eksportuos į Vokietiją ir Austriją.

Penktus metus veikiantis ATC kasmet surenka apie 100 tonų panaudoto aliejaus, kuris superkamas iš kavinių, restoranų, maisto gaminimo cechų. Maistui nebetinkamas aliejus gali būti naudojamas dar kartą – jis virsta žaliava automobilių kurui. Aliejus gali pakeisti dyzelinį kurą. Tai aktualu ne tik dėl aliejaus kainos, bet ir dėl ekologijos - toks kuras neteršia aplinkos, jame nėra sieros komponentų, toksinų.

Naudoti vietoj dyzelino tinka rapsų, sojos, kukurūzų, saulėgrąžų, palmių aliejus. Kai kuriose pasaulio šalyse, pavyzdžiui Austrijoje, aliejus naudojamas automobilių varikliuose. Aliejumi važinėjančiam transportui dėl aplinkos tausojimo taikomos įvairios mokesčių lengvatos.

Aliejaus surinkimo sertifikatą gavusi bendrovė surenka pavojingas ir nepavojingas atliekas, jas rūšiuoja ir perdirba. Atliekų tvarkymo paslaugas bendrovė teikia įmonėms, organizacijoms, gamintojams, importuotojams, savivaldybėms, regioniniams atliekų tvarkymo centrams, gyventojams. Pagrindiniai „Atliekų tvarkymo centro“ veiklos tikslai yra mažinti aplinkos taršą bei tobulinti atliekų tvarkymo sistemą.