Kruvinus Solomono Manjoro palaikus aptiko rezervato prižiūrėtojai. Manoma, kad vyras dalyvavo nelegalioje medžioklėje saugomame Čararos safario rajone vieno nacionalinio parko teritorijoje, rašo „The Telegraph“.

Zimbabvės laikraštis „Sunday Mail“ pranešė, kad dramblys sutrypė vietos gyventoją, kai jis su vienu bičiuliu įžengė į medžiojamų gyvūnų draustinį, kur ketino nelegaliai pamedžioti.

Žuvusio vyro bendrininkas, 29 metų Noluckas Tafuruka, vėliau buvo sulaikytas parko viduje. Jam pateikti kaltinimai nelegaliai turėjus šaunamąjį ginklą.

„Brakonierių mirtinai sutrypė dramblys, kai jam per medžioklės ekspediciją nepavyko jo nušauti“, - rašė laikraštis

Spėjama, kad ši nelaimė įvyko balandžio pabaigoje.

Policija mano, kad S. Manjoro ir N. Tafuruka, neturėję licencijos ginklams, medžioklės rezervate akis į akį susidūrė su drambliu ir mėgino jį nušauti.

Tačiau S. Manjoro buvo sutryptas, kai dramblys neparkrito ir jį užpuolė.

N. Tafuruka kiek vėliau buvo sulaikytas Čararos rezervate, kuris įsikūręs netoli Zimbabvės Karibos ežero šiaurės vakarinėje šalies dalyje.

Dėl šio incidento buvo sulaikytas ir dar vienas asmuo – 52 metų Godfrey Shonge iš sostinės Hararės.

Abu vyrai praėjusią savaitę stojo prieš teismą dėl nelegalių ginklų turėjimo ir laukinės gyvūnijos įstatymų pažeidimų.

Magistratas sužinojo, kad S. Manjoro ir N. Tafuruka į Nacionalinį parką pateko tarp balandžio 19 ir 26 dienų, turėdami vienintelį tikslą - nelegaliai pamedžioti.

Pastaraisias metais padaugėjo neleistinos dramblių medžioklės atvejų – juos skatina išaugusi dramblio kaulų paklausa.

Vertinga medžiaga parduodama juodojoje rinkoje ir dažnai kontrabanda gabenama į Azijos šalis, įskaitant Kiniją, kur ji naudojama ornamentams ir papuošalams.