Įsigaliojo aplinkos ministro patvirtintas Reikalavimų visuomenės švietimui ir informavimui atliekų tvarkymo klausimais tvarkos aprašas. Šis teisės aktas nustato, kaip elektros ir elektroninės įrangos, transporto priemonių, alyvos, baterijų ir akumuliatorių, apmokestinamųjų gaminių, pakuočių gamintojai ir importuotojai, elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių platintojai, taip pat transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančios įmonės, turinčios alyvos atliekų, privalo informuoti ir šviesti visuomenę apie minėtosios įrangos bei gaminių atliekų tvarkymą.

Gaminių ir pakuočių vartotojams bei tokių atliekų turėtojams gamintojai ir importuotojai privalo teikti informaciją apie elektros ir elektroninėje įrangoje, transporto priemonėse, baterijose ir akumuliatoriuose esančias pavojingas medžiagas ir jų keliamą pavojų visuomenės sveikatai ir aplinkai, netinkamo atliekų tvarkymo žalą, atliekų rūšiavimo jų susidarymo vietoje ir perdirbimo ar kitokio naudojimo svarbą saugant aplinką ir tausojant gamtos išteklius, reikalavimą nešalinti perdirbti tinkamų gaminių ir pakuočių atliekų kartu su nerūšiuotomis komunalinėmis atliekomis.

Taip pat jie turi nurodyti gaminių atliekų surinkimo vietas, esamas gaminių ir pakuočių atliekų grąžinimo, surinkimo ir perdirbimo sistemas ir galimybes jomis naudotis, pakuočių ženklų reikšmes ir kt. Transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančios įmonės, turinčios alyvos atliekų, privalo šviesti ir informuoti vartotojus apie alyvos keliamą pavojų aplinkai ir šių atliekų tvarkymo galimybes.

Visuomenei šviesti ir informuoti apie atliekų tvarkymą galimi įvairūs būdai. Visų pirma tai informacijos pateikimas pardavimo dokumentuose ar reklaminėje literatūroje, kuri naudojama parduodant elektros ir elektroninę įrangą, transporto priemones, alyvą, baterijas ir akumuliatorius, apmokestinamuosius gaminius, taip pat specialūs leidiniai (lankstinukai, bukletai ir pan.), informaciniai tekstai stenduose ar žiniasklaidoje, gamintojo ar importuotojo interneto svetainėje.

Visa teikiama informacija turi būti pakankamai išsami, aiški, aktuali, nuolat atnaujinama, skelbiama gerai matomoje vietoje, o specialūs leidiniai turi būti platinami vartotojams prieinamose, lankomose vietose.