Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, prasidėjo klimato kaitai mažinti skirta informavimo kampanija. Ją organizuoja Europos Komisija. Kampanijos partnerės – daugiau kaip 70 organizacijų iš visos Europos. Tai verslo asociacijos, universitetai, nevyriausybinės organizacijos ir valdžios įstaigos. Tarp jų – ir Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija.

Ši kampanija skirta supažindinti su jau taikomais sprendimais, siekiant įgyvendinti vieną iš ES tikslų – išmetamų į aplinką šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį iki 2050 m. sumažinti 80–95 proc. Iki 2020-ųjų šį kiekį ES numato sumažinti 20 proc. Šiuo metu jis yra per 17 proc. mažesnis nei 1990 metais.

Kampanija vyks iki 2013 m. pabaigos. Jos metu bus skatinama diskusijose dėl klimato kaitos pirmiausia siekti praktinių sprendimų ir parodyti, kaip klimato politika gali padėti didinti Europos piliečių gerovę ir suteikti jiems ekonominės naudos.

Europoje gausu pavyzdžių, kai taikant pažangius sprendimus sumažinama tarša šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis ir gerinama žmonių gyvenimo kokybė. Vykdant kampaniją, bus siekiama fiziniams asmenims, įmonėms ir vietos grupėms suteikti galimybę pateikti, skleisti ir aptarti tokius sprendimus ir dalyvauti Europos geriausio ir originaliausio sprendimo atrankos konkurse.

„Galime pasirinkti, ar veikti remiantis turimomis žiniomis apie klimato kaitą, ar nieko nedaryti ir stebėti, kaip padėtis blogėja. Abiem atvejais išlaidos neišvengiamos. Tad kodėl, kol dar turime laiko, negalėtume sukurti pasaulio ir klimato, kokių norėtume?“ – sakė už klimato politiką atsakinga Europos Komisijos narė Connie Hedegaard, paskelbusi minėtosios kampanijos pradžią per jos pristatymą Londone.

Išsamesnės informacijos galima rasti kampanijos tinklalapyje http://world-you-like.europa.eu. Jis netrukus bus parengtas ir lietuvių kalba. Kampanijos „Facebook“ puslapis www.facebook.com/EUClimateAction