Prancūzijos vyriausybė parėmė gamtosaugininkų raginimus ne tik griežtai laikytis prekybos dramblio kaulu draudimų, bet ir parodyti aiškų ir nedviprasmišką pavyzdį, kad net ir konfiskuotos iltys niekada nebus parduotos.
Citata
Panašias akcijas jau surengė Honkongo valdžia. Jos planuojamos ir kitose šalyse, nes buvo ne vienas atvejis, kai šimtai dramblių ilčių dingdavo iš muitinės ir policijos saugyklų ir, aišku, atsidurdavo juodojoje rinkoje.

Per metus - dar 20 tūkstančių dramblių

Draudimas prekiauti dramblių iltimis įsigaliojo daugiau kaip prieš du dešimtmečius, kai paaiškėjo, kad brakonieriai Afrikos šalyse sunaikino didžiąją dalį šių milžinų. Per tuos metus dramblių populiacija atsigavo iki maždaug pusės milijono, bet pavyzdžiui 1980 metais Afrikoje dramblių buvo dvigubai daugiau.

Deja, pastaruoju metu brakonieriavimas vėl suaktyvėjo. Pagal 2012 metų duomenis, Afrikoje dėl ilčių buvo iššaudyta daugiau kaip 20 tūkstančių dramblių ir silpnesnės valstybės tiesiog nepajėgia sustabdyti brakonierių karo su drambliais.

Prancūzija – pirmoji Europos valstybė, kuri sunaikino muitinės konfiskuotas dramblio kaulo atsargas ir mes tai darysime nuolat. Tai turi pasiųsti įtikinamą žinią. Vėliau mes vyksime į Londoną, kad tai parodytume. Anglai taip pat mobilizuojasi ir pasirengę prisidėti prie kovos su šia kontrabanda“, – teigia Prancūzijos ekologijos ministras Philippe‘as Martinas.

Panašias akcijas jau surengė Honkongo valdžia. Jos planuojamos ir kitose šalyse, nes buvo ne vienas atvejis, kai šimtai dramblių ilčių dingdavo iš muitinės ir policijos saugyklų ir, aišku, atsidurdavo juodojoje rinkoje. Dramblio kaulas ir jo dirbiniai itin populiarūs Azijoje.

Painiavos pridaro ir pasvarstymai, ar nereikėtų atnaujinti dramblių medžioklę tose šalyse, kur jų populiacijos smarkiai pagausėjo. Bet tai sukeltų problemų bandant atskirti legaliai ir nelegaliai įsigytą dramblio kaulą. Todėl gamtosaugininkai reikalauja palikti visišką dramblio kaulo ilčių prekybos draudimą ir ragina sunaikinti visas jo atsargas.