Aplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentų duomenimis, per balandžio 16-ąją Lietuvoje vykusią visuotinę švaros akciją „Darom 2011“ surinktos atliekos pagaliau baigtos tvarkyti.

Tą dieną daugiau kaip 150 tūkst. talkininkų surinko apie 5 tūkst. tonų šiukšlių. Nors po akcijos praėjo jau nemažai laiko, praėjusią savaitę vis dar buvo gaunama pranešimų apie vietas, kur tebegulėjo neišvežtos surinktos atliekos.

Todėl Aplinkos ministerija pavedė regionų aplinkos apsaugos departamentams skubiai įvertinti padėtį teritorijose.

Akcijos „Darom 2011“ organizatoriai buvo numatę 2131 vietą surinktoms atliekoms sukaupti. Šios atliekos, kaip gegužės 9 d., informavo regionų aplinkos apsaugos departamentai, jau išvežtos tvarkyti.

Per patikrinimus buvo aptikta dar 17 vietų, kuriose rastos neišgabentos padangos, plastiko ir mišrios komunalinės atliekos. Tai dvi vietos sostinės Naujininkų seniūnijoje, septynios Vilniaus rajone, dvi Utenos rajone, penkios Klaipėdoje ir viena Palangoje. Aplinkosaugininkai įpareigojo miestų seniūnijas ir rajonų savivaldybes bešeimininkes atliekas perduoti atliekas tvarkančioms įmonėms.

„Darom 2011“ metu surinktų atliekų tvarkymas, kaip sakė Aplinkos apsaugos agentūros direktorius Raimondas Sakalauskas, yra laikomas baigtu, todėl po gegužės 9 d. aptiktos atliekų sankaupos bus traktuojamos kaip aplinkos teršimas ir už tai bus taikomos teisės aktų numatytos priemonės.