Šeštadienį apie 13.30 val. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas R.Dužinas iš Bendrojo pagalbos centro gavo telefoninį pranešimą apie tai, kad meškeriojantys žvejai Danės upėje ties Biržos tiltu pastebėjo vandens paviršiumi plaukiančias įtartinas teršalų dėmes. Apžiurėjus taršos vietą nustatyta, jog vandens paviršiuje yra pasklidusi naftos produktams būdinga spektrinė plėvelė, o aplinkos ore jautėsi naftos produktų kvapas.

Siekiant nustatyti potencialius teršėjus, kartu su Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistais apvažiuotos ir patikrintos gretimai esančių įmonių ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai priklausančios teritorijos. Siekiant sustabdyti tolimesnį teršalų sklidimą, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai upėje pastatė bonines užtvaras ir vykdė teršalų neutralizavimo darbus.

Aplinkos apsaugos agentūros Jūrinių tyrimų departamento specialistai paėmė vandens mėginius teršalų indentifikavimui. Vyksta tolimesnis tyrimas. Nustačius teršėją (-us), informacija bus pateikta papildomai.