„Štai taip šį rytą Vilniuje, Šaltinių gatvėje, atrodė metalinis konteineris stiklo atliekoms. Benamiai ir anksčiau kažkaip sugebėdavo jį paversti, kad išbyrėtų buteliai ir duženos. Tačiau kai konteineris pastatomas tvarkingai, jį pajudinti sunku“, - sekmadienį rašė skaitytojas.

Vyras sunerimo, kad konteineris gali nuvirsti ir nutikti nelaimė, skaitytojas baiminosi, kad toks konteineris gali užvirsti ant žmonių, be to, teigė, kad tai ne pirmas atvejis, kai konteineriai yra šitaip išvartomi benamių.

„Pastarąsias kelias savaites jis stovėjo pakrypęs, nes buvo pastatytas ant stiklo duženų krūvos. Štai ir rezultatas. Klausimas tik - nuvirs ar ne“, - svarstė skaitytojas. Konteineris ne tik stovėjo ant duženų, bet dar daugiau jų atsirado po to, kai benamiai bandė išsikrapštyti jame esančius stiklinius butelius, už kuriuos prekybos centruose galima gauti atlygį. Dabar ši Vilniaus vieta atrodo itin netvarkingai.

Jo teigimu, susisiekti su atsakingais darbuotojais, kurie ištaisytų padėtį, sekmadienį nepavyko: „Badžiau skambinti šiuos konteinerius valdančiai bendrovei, tačiau autoatsakiklis patarė skambinti pirmadienį.“

Pirmadienį GRYNAS.lt redakcijai savo komentarą atsiuntė skaitytojo užfiksuotus konteinerius prižiūrinčios įmonės logistikos vadovas Dalius Čepulis. Jo teigimu, informaciją apie netvarkingą konteinerį Vilniuje, Šaltinių gatvėje, įmonės specialistai yra gavę ir ši problema jau yra sprendžiama.

Vadovo teigimu, tokias problemas labai padeda spręsti pilietiškų gyventojų pranešimai, todėl svarbu, kad jie neliktų abejingi pamatę problemą. Jis paragino visus, pamačiusius panašius atvejus, kreiptis į įmonę. Be to, tai galima padaryti ir su mobiliąja programėle.

„Planuojame, kad konteineris ir vieta aplink jį bus sutvarkyta jau šiandien. Norime padėkoti skaitytojui, kad operatyviai sureagavo į problemą, ir tuo pačiu norime priminti, jog pranešti apie panašius atvejus galima ne tik telefonu, bet ir naudojantis mobiliąja aplikacija", - komentavo D. Čepulis.