Pataisomis nustatomos griežtesnės sankcijos už kliudymą vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno garbės ir orumo įžeidimą. Pareigūno garbę ir orumą įžeidusius asmenis numatoma bausti nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. litų administracine bauda, šiuo metu nustatyta bauda yra 100–500 litų.

ATPK pataisomis taip pat įteisinama galimybė pareigūnams konfiskuoti pažeidėjui nepriklausančius nusikaltimo įrankius, pavyzdžiui, šaunamąjį ginklą, kilpą, spąstus, tinklus ar meškeres. Šiuo metu pažeidus įstatymą su kitam asmeniui priklausančiu įrankiu, šis nėra konfiskuojamas, o pažeidėjas atsiperka tik pinigine bauda.

Numatoma griežtinti ir bausmes nelegaliai medžiojantiems. Juos siūloma bausti nuo 2 tūkst. iki 5 tūkst. litų konfiskuojant medžioklės įrankius ir transportą, naudojamą sumedžiotiems gyvūnams vežti, arba atimti teisę medžioti nuo 3 iki 5 metų konfiskuojant visus įrankius bei transporto priemones.

Pataisomis siūloma įteisinti ir baudas už mėgėjų žvejybos įrankių gaminimo, naudojimo bei įsigijimo tvarkos pažeidimus. Už neteisėtai laikomus žvejybos įrankius būtų skiriama bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų ir taikoma jų konfiskacija.