„Konkursas suteikia puikią progą ne žodžiais, o darbais įrodyti klimato kaitos svarbą. Teikdami savo projektus Jūs patvirtinate, kad kurti mums patinkantį pasaulį, kurio klimatas būtų malonus, yra įmanoma, o mūsų gyvenimas dėl to netaps nei nuobodus, nei pilkas.“

Per tris mėnesius galite pateikti savo sėkmingą mažo anglies dioksido technologijų projektą. Bus vertinami visi projektai – dideli, maži, pateikti piliečių ar ES valstybėje narėje įsisteigusių organizacijų – svarbiausia, kad pagrindinis projektų tikslas būtų mažinti išmetamųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

Tai gali būti elektrinis dviratis prekėms vežti, inovacijomis pagrįstas gamybos procesas, padedantis sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį ir elektros energijos sąskaitas, tvarūs pastatai ar šilumos tiekimo sprendimai. Europoje gausu praktinių ekologiško gyvenimo būdo pavyzdžių, kurie gali padėti užkirsti kelią klimato kaitai ir pagerinti mūsų gyvenimo kokybę. Konkurso „Tau patinkantis pasaulis“ tikslas – pristatyti šiuos projektus visuomenei ir apdovanoti kūrybiškiausius, praktiškiausius bei veiksmingiausius iš jų.

Gegužės ir birželio mėn. kampanijai skirtos svetainės http://world-you-like.europa.eu/lt/ lankytojai galės balsuoti už kūrybiškiausią ir labiausiai įkvepiančią iš atrinktų iniciatyvų. Iš dešimties daugiausia balsų surinkusių projektų Connie Hedegaard pirmininkaujama vertinimo komisija atrinks tris laimėtojus. Laimėtojai bus pagerbti 2013 m. spalio mėn. Kopenhagoje vyksiančioje tarptautinio tvarumo iniciatyvos aljanso „Sustania“ apdovanojimų ceremonijoje. „Sustania“ aljansui atstovauja ir kovinių filmų žvaigždė - Arnoldas Schwarzeneggeris, o aljanso veiklos tikslas – ieškoti jau parengtų sprendimų ir juos viešinti.

Vykdant šią kampaniją ypatingas dėmesys skiriamas penkioms šalims – Bulgarijai, Italijai, Lietuvai, Lenkijai ir Portugalijai. Šiose šalyse atrinktų nugalėtojų projektams skirti plakatai bus naudojami per nacionalines kampanijas 2013 m. rudenį.

Nuo 2012 m. spalio mėn., kai ši kampanija buvo pradėta, ja socialinėje žiniasklaidoje susidomėjo daugiau kaip 20 000 žmonių ir prie jos prisijungė daugiau kaip 130 oficialių partnerių, tarp kurių ir valdžios institucijos, nevyriausybinės organizacijos, akademinė bendruomenė bei verslo atstovai. Jos tikslas – pristatyti jau egzistuojančius taupius sprendimus, susijusius su vieno iš ES tikslų – iki 2050 m. šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekiui sumažinti 80-95 % – įgyvendinimu, taip pat skatinti ieškoti naujų sprendimų.