Vos pasirodžius aplinkosaugininkams ant kuršmarių ledo kilo nemenkas šurmulys – mat ne visi žvejai tinkamai pasiruošę žvejybai. „Labai skubėjau ryte, tai ir palikau tą leidimą namuose. Kartais teises namuose palieki, o čia bilietas. Ne kasdien gi reikia“, - teisinosi žvejys Mindaugas. Vienas už kitą išradingesni pasiaiškinimai neįtikino aplinkosaugininkų, tad ne vienam žvejui surašytas baudos protokolas. Bauda už žvejybą be bilieto – 50 Lt.

Kur kas daugiau teks susimokėti tiems žvejams, kurie dar nepasirūpino smaigiais. Tokį įrankį privalu nešioti ant kaklo, kad įkritus į vandenį būtų kuom užsikabinti ant ledo ir lengviau išsikapanoti lauk. Šio reido metu aplinkosaugininkai buvo atlaidūs, mat prekyboje smaigių dar nedaug, tad žvejams tik pagrasino greičiau tokį daiktą įsigyti. Kito patikrinimo metu žvejojant be smaigo teks susimokėti iki 200 Lt siekiančią baudą.

GRYNAS.lt jau yra rašęs, kad šį savaitgalį Visoje Lietuvoje – žūklės ant ledo reidai

Vieni žvejai smaigais jau apsirūpinę, kiti – tik numoja ranka. Pasak jų, tiek metų žvejojama be smaigų, tad ir dabar jie nereikalingi. „Turiu neperšlampamą kostiumą. Kam man tas smaigas? Įkritus nepadės ir tas“, - sako užkietėjęs žvejys Artūras. Kiti žvejai paantrina, kad jie žino, kada ant ledo lipti saugu, o kada ne.

Atsakingesni žvejai neradę smaigo parduotuvėse, pasigamino jį patys. „Pasiimi bet kokį šluotkotį, įsmeigi į galus po vinį, pririši virvę ir jau turi“, - rodo savadarbį smaigą žvejys Egidijus. Ar smaigas gali būti savos gamybos, ar pirktas – nenurodyta jokiuose dokumentuose, tad patys aplinkosaugininkai skatina žvejus tokį daiktą įsigyti ir pasirūpinti savo saugumu.