Prieš vidurnaktį Kaišiadorių raj., ties Dovainonių kaimu, Kauno mariose, buvo pastebėta medinė valtis su dviem vyrais, traukiančiais tinklą. Pareigūnams operatyviai sureagavus buvo sulaikytas uošvis N.Ž. su žentu M.K. Žuvies „mylėtojai“ ruošėsi pasipildyti pavasarinį stalą šviežia žuvimi.

M.K. ir N.Ž. jau pažįstami Kauno RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams, kadangi prieš metus jau buvo sulaikyti už neteisėtą žvejybą statomais tinklais. Brakonieriai sulaikymo metu statomu tinklu buvo sugavę 13 karšių, 1 lydeką, 1 ešerį.

Minėti asmenys paskutinį kartą buvo sulaikyti 2015 m. kovo 18 d., tačiau dar nespėjus atlyginti padarytos žalos ir sumokėti baudos, pareigūnams įkliuvo ir vėl.

Vyrams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, bus konfiskuota medinė irklinė valtis, statomas tinklas iš valo ir skirta bauda nuo 115 iki 289 Eur bei teks sumokėti gamtai padarytą žalą 1010 Eur.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro telefonu 112.