Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Alytaus agentūros pareigūnai nuo 2016 m. vasario 12 d. Alytaus miesto ir Alytaus rajono teritorijoje pradėjo vykdyti akciją „Garažiukas“. Akcijos tikslas – pavojingų atliekų rūšiavimas, identifikavimas, vykdant transporto priemonių techninę priežiūrą ir remontą. Akcijos metu pasirinktinai tikrinamos įmonės ir fiziniai asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus ar vykdantys individualią veiklą, kurie atlieka transporto priemonių techninę priežiūrą ir remontą (padangų keitimą, variklių ar važiuoklės remontą, ir kt.) privačiuose garažuose, garažų kooperatyvuose ar kitose pagalbinėse patalpose, teigiama Alytaus RAAD pranešime spaudai.

Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį į vykdomos veiklos metu susidariusių atliekų tinkamą tvarkymą (identifikavimą, rūšiavimą ir pan.). Vykdant akciją, siekiama užkirsti kelią aplinkos teršimui transporto priemonių remonto atliekomis.

Pastebėjus aplinkos teršimo transporto priemonių remonto atliekomis atvejus Alytaus mieste ir rajone aplinkosaugininkai prašo informuoti tel. (8 315) 56 746 arba kreiptis Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.