Norėdami įsitikinti, kaip automobilius remontuojančios įmonės tvarko atliekas, ar yra vedama atliekų apskaita, ar atliekos nėra deginamos, Šiaulių regiono aplinkosaugininkai surengė reidą. 8 ekipažai tikrino regiono autoservisus. Buvo sudarytas 36-šių įmonių, kurios vykdo automobilių remontą, tačiau anksčiau nėra tikrintos, sąrašas. Jas patikrinus paaiškėjo, kad 12 iš jų veiklos jau nebevykdo. Dvi tikrinimo dieną nedirbo, o iš likusių 22 jų pažeidimų, susijusių su atliekų tvarkymu, nerasta tik vienoje.

Akcijos metu nustatyta 17 atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimų, kai atliekos buvo tvarkomos netinkamai, nerūšiuojamos, o kai kuriais atvejais pavojingos atliekos buvo maišomos su nepavojingomis. Kartu su buitinėmis atliekomis konteineriuose atsidurdavo tepalai ir kitos pavojingos atliekos. Atsakingiems asmenims surašyti protokolai (ATPK 51/3 ir 86 str.).
Tikrinti autoservisai

Nustatyti 4 atvejai, kuomet buvo nepateikta arba netinkamai tvarkoma atliekų apskaita. Atsakingiems asmenims taip pat surašyti protokolai (ATPK 51/3) ir skirtos baudos. Iš viso akcijos metu už nustatytus pažeidimus paskirta baudų už daugiau kaip 900 eurų.

Akcijos metu taip pat buvo tikrinama, ar atliekos nėra deginamos. Deginimo atvejų nebuvo nustatyta, bet aplinkosaugininkai autoservisų darbuotojams priminė, kaip atliekos turi būti tvarkomos ir kad jų deginti negalima.

Ateityje planuojama ir toliau rengti panašias akcijas ir tikrinti ne tik autoservisus, bet ir kitas įmones.