Akcijos metu aplinkosaugininkai kartu su policijos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnus, vykdys patikrinimus garažų kooperatyvuose, garažuose ar kitose pagalbinėse patalpose, kuriose atliekamas automobilių remontas, padangų keitimas. Patikrinimų metu bus vertinama, ar eksploatuoti netinkamos transporto priemonės tvarkomos turint tam leidimus.

Primename, kad eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo (demontavimo) darbus atlikti gali tik turintys Aplinkos apsaugos agentūros prie aplinkos ministerijos išduotas Taršos leidimas ir pavojingų atliekų tvarkymo licencija.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 51 2 str. 6 d. numato, kad Ūkinės ar kitokios veiklos vykdymas, objektų naudojimas neturint taršos leidimo, kai tai numatyta įstatymuose ar kituose teisės aktuose, arba nesilaikant šio leidimo sąlygose nustatytų reikalavimų – užtraukia baudą piliečiams nuo 144 iki 289 eurų, pareigūnams – nuo 289 iki 579 eurų ir juridinių asmenų vadovams – nuo 434 iki 868 eurų.

Akcija "Garažiukas"

Taip pat gali tekti atlyginti gamtai padarytą žalą. Minimalus padarytos žalos aplinkos komponentams dydis išmetus į aplinką nepavojingas atliekas - 144 Eur, o pavojingąsias atliekas - 434 Eur.

Gyventojai taip pat raginami prisidėti prie šios akcijos. Apie daromus pažeidimus galima pranešti artimiausiai aplinkos agentūrai arba paskambinę bendruoju pagalbos tel.: 112.