Eksploatuoti netinkamas transporto priemones ardyti gali tik taršos leidimus turinčios ir sutartis su atliekų tvarkytojais sudariusios įmonės ar asmenys. Patikrinimo metu apžiūrėtos automobilius tvarkančios ir automobilių detalėmis prekiaujančios įmonės. Nustatytas vienas neteisėtas eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymo atvejis.

Įmonės direktoriui pagal ATPK 512 str. 6 d. už ūkinės ar kitokios veiklos vykdymą, objektų naudojimą neturint taršos leidimo, kai tai numatyta įstatymuose ar kituose teisės aktuose, arba nesilaikant šio leidimo sąlygose nustatytų reikalavimų, skirta administracinė bauda ir surašytas privalomasis nurodymas rastiems pažeidimams pašalinti.
Aplinkosaugininkai tikrino garažus

Akcijos metu taip pat buvo tikrinamos įmonės ir fiziniai asmenys, vykdantys variklinių transporto priemonių techninę priežiūrą ir remontą. Apžiūrint šias įmones buvo nustatyti keturi pažeidimai dėl atliekų susidarymo ataskaitų nepateikimo, trys – dėl atliekų susidarymo apskaitos nevedimo. Atsakingiems asmenims už nustatytus pažeidimus surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai ir bus skirtos baudos.

2003 metų gruodžio 30 d. Telšių apskrities savivaldybės - Telšių, Plungės, Mažeikių rajonų ir Rietavo savivaldybės įsteigė UAB „Telšių regiono atliekų tvarkymo centras", kurio pagrindinė funkcija - įdiegti ir eksploatuoti regioninę atliekų tvarkymo sistemą, apimančią atliekų surinkimą, vežimą, perdirbimą ir šalinimą visoje savivaldybių administruojamoje teritorijoje.

UAB „Telšių regiono atliekų tvarkymo centras" įstatuose yra apibrėžtas veiklos pobūdis - gamybos ir kitokių atliekų rinkimas, gabenimas ir apdorojimas, antrinis perdirbimas, paslaugų teikimas, konsultacinė verslo ir valdymo veikla. Telšių apskrities savivaldybėse atliekų tvarkymo organizavimo pagrindiniai principai nesiskiria. Komunalinių atliekų tvarkymą, susidarymo normas reglamentuoja savivaldybių tarybų patvirtintos atliekų tvarkymo taisyklės. Savivaldybių tarybos taip pat tvirtina tarifus ir komunalinių atliekų susidarymo normas.