Visų regionų aplinkos apsaugos departamentų pareigūnai vidutiniškai kasdien išaiškino maždaug po 14 gyvūnijos apsaugos pažeidimų, po 3 iš kurių buvo šiurkštūs.

„Statistika rodo, kad šiemet išaiškinta net penktadaliu daugiau gyvosios gamtos apsaugos pažeidimų nei pernai. Prie tokių rezultatų, be abejonės, prisidėjo įkurta aplinkosaugininkų dispečerinė ir naujasis pareigūnų darbo režimas – būdravimas. Žinoma, aplinkosaugininkams padėjo ir neabejingi žmonės, kurie, pastebėję pažeidimus, apie tai pranešė“, – sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Už padarytus 2 639 pažeidimus pažeidėjams skirta per 137 tūkst. eurų baudų, jie taip pat turės atlyginti gamtai padarytą daugiau kaip 122 tūkst. eurų žalą. Šiemet, kaip ir anksčiau, daugiausia nusikalto nedrausmingi žvejai – nustatyta beveik 2 300 žvejybos taisyklių pažeidimų. Taip pat nustatyti 244 medžioklės taisyklių pažeidimai, iš kurių 78 yra šiurkštūs.

Daugiausia pažeidimų nustatė ir baudų pažeidėjams skyrė Klaipėdos regiono (724 pažeidimai, per 38 tūkst. eurų baudų), Vilniaus regiono (397 pažeidimai, per 23 tūkst. eurų baudų) ir Kauno regiono (354 pažeidimai, beveik 23 tūkst. eurų baudų) aplinkosaugininkai.

Praėjusį pusmetį kasdien pažeidėjai neteko vidutiniškai 3 tinklų, iš jų konfiskuota 14 šautuvų ir per 180 kitų draudžiamų medžioklės įrankių, paimtos 54 vandens transporto priemonės ir 4 automobiliai.