Pastaruoju metu pamaryje užšalus potvynio vandens užlietoms pievoms ir Kuršių marioms, vis daugiau drąsuolių nusprendžia išbandyti savo automobilio manevringumą bei galimybes važiuojant ledu. „Tačiau dažnas iš jų nė kiek nesusimąsto, kad tokia savo veikla pažeidžia teisės aktų nuostatas ir gali užsitraukti administracinę atsakomybę, t.y. jam gali būti surašytas administracinių teisės aktų pažeidimo protokolas ir skirta bauda“, - savo „Facebook“ paskyroje parašė Nemuno deltos regioninis parkas.

Ir čia pat jis primena Administracinių teisės pažeidimų kodekso 76 straipsnį, kuris už saugomų teritorijų režimo pažeidimą užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

Be to, parko administracija priduria, kad draudimas važinėti ne keliais yra numatytas bent keliuose teisės aktuose. „Nemažiau svarbu, kad kiekvienas važinėjantis ledu rizikuoja ir savo bei keleivių saugumu, nes niekas negali būti užtikrintas, kad lede nėra properšų ar silpniau užšalusių vietų“, - į vairuotojus kreipėsi regioninio parko darbuotojai.

Jų teigimu, važinėjimas ledu kenkia regioninio parko gamtinėms vertybėms.