Vieno Kauno striptizo klubo šokėja Silvija (vardas pakeistas – DELFI) sutiko papasakoti apie savo ir kitų šokančių merginų kasdienybę.

Ateina iššūkių nebijančios merginos ir mamos

Moteris pripažįsta, kad žmonės itin prastai vertina striptizo šokėjos profesiją: „Dauguma mūsų darbą lygina su prostitucija. Tikriausiai mus palaiko meniškos sielos žmonės, kurie įžvelgia šio šokio grožį, arba vyrai, kurie mėgsta striptizo klubus.“

Tiems, kurie kritikuoja ir smerkia, merginos esą dažnai atsako necenzūriškai, o Silvija priduria, kad „kiekvienas renkasi savo, tad nesmerk kitų, nežinodamas apie jų gyvenimą“.

Anot jos, dažniausiai moterys renkasi striptizo šokėjos darbą dėl galimybės daugiau užsidirbti, tačiau yra ir tokių, kurioms tiesiog šis darbas itin patinka. Visos jos – labai skirtingos, tad apibrėžti, kas ryžtasi šiai veiklai, esą būtų sunku. Dėl lankstaus darbo grafiko kai kurios lanko paskaitas ar augina vaikus.

„Čia dirba ir visai jaunos, vos pilnametystės sulaukusios merginos, ir vaikų turinčios 35-erių metų moterys. Vienos ateina tik baigusios mokyklą, kitos – su aukštuoju išsilavinimu, bet drįsčiau teigti, kad tokių mažuma“, – sako Silvija.

Striptizo šokėjos darbas prasideda apie 22 val. ir tęsiasi iki 6 val. ryto. Kaip pasakoja pašnekovė, tuo atveju, jei šokėja turi antrą darbą, grafikas derinamas taip, kad abi veiklos netrukdytų viena kitai.

„Visos gyvena labai skirtingai: vienos prižiūri vaikus, kitos dirba „paprastą“ darbą, trečios miega ir laukia vakaro, kad pradėtų ruoštis ir puoštis“, – aiškina ji.

Paklausta, kaip moterims sekasi derinti striptizo šokėjos darbą ir motinystę, Silvija žodžių į vatą nevynioja: „Manau, niekaip.“ Tuo tarpu artimieji, anot pašnekovės, dažniausiai apie tokį pasirinkimą nieko nežino.

Visgi ne viena šokėja turi antrąją pusę. Tik ne visi šį darbą vertina teigiamai – kol vieni vyrai priima ir susitaiko, kiti esą atvažiuoja į klubą, bando aiškintis ir prašyti, kad jos liautųsi dirbti.

„Tikriausiai kai kurių požiūris į santykius – kitoks, kaip ir vertybės. Yra vyrų, kuriems patinka, kad jų moteris dirba tokį darbą. Žinau atvejį, kai šokėja dirbo, kad surinktų pinigų vestuvėms. Ir toliau dirba, išlaiko šeimą“, – pasakoja Silvija.

Ne kiekviena sugebėtų nusirengti prieš svetimą vyrą

Pašnekovė pasakoja, kad striptizo šokėjoms privaloma investuoti į savo išvaizdą, kad visada atrodytų patraukliai: „Dažniausiai renkamės priaugintus nagus, blakstienas, plaukus, soliariumą. Kai kurios sportuoja arba sutvirtina kūną, lankydamos „Pole dance“ treniruotes. Visada atsiranda tų, kurios yra už natūralų grožį, bet darbdaviai ne visada tai palaiko, nes striptizo šokėjos išvaizda klientui visgi turi priminti gražiąją deivę, o ne namų šeimininkę su dideliais aukštakulniais.“

Merginas šokti striptizą dažnai apmoko pats striptizo klubas, o kitos esą tiesiog gimusios šokti, tad joms užtenka parodyti porą triukų ant stulpo.

„Vienos mokosi „Pole dance“ grupėse, trečios visą gyvenimą dirba šį darbą, o šokti taip ir neišmoko. Kartais būna tikrai juokinga“, – sako ji.

Silvija paaiškino, kaip atrodo striptizas: „Dažniausiai iš pradžių šokėjos šoka su atvira trumpa suknele ar kostiumėliu, o vėliau šokio metu po truputį nusirengia: vienos šoka tik nuoga krūtine, kitos nusirengia pilnai.“

„Manau, visoms pradedančiosioms sudėtinga išmokti atsipalaiduoti, nes tikrai ne kiekviena moteris sugebėtų nusirengti prieš svetimą vyrą. Visoms pirmą dieną būna labai baisu, visos drovisi ir be galo jaudinasi, bet tai greitai praeina, prisitaiko“, – apie didžiausius sunkumus šiame darbe kalba Silvija.

Svarbiausia – bendravimas

Dauguma mano, jog striptizo šokėjos darbas yra tik nusirengti ir šokti prie stulpo, o svarbiausia yra seksuali išvaizda. Tačiau esą toli gražu taip nėra – merginos turi mokėti taip pat gerai bendrauti kaip ir šokti, jei nori užsidirbti kuo daugiau pinigų.

„Dažnai vyrai nori ne tik stebėti gražius šokius, bet ir turėti malonų pokalbį su moterimi, kuri nekelia jokių rūpesčių“, – šypsosi ji.

„Tikriausiai vienas pagrindinių kriterijų yra mokėjimas bendrauti, sudominti, „užkabinti”, bet jei be viso to dar esi graži ir moki įspūdingai šokti, dideli arbatpinigiai garantuoti. Dar būtina žinoti kuo daugiau kalbų, nes klientai yra ne tik lietuviai“, – priduria striptizo šokėja.

Gėrimas šokėjai gali kainuoti ir 100 eurų

Anot pašnekovės, lietuviai yra reiklesni, o užsieniečiai – dosnesni: „Manoma, kad amerikiečiai yra dosniausi, o skandinavai moka mažiausiai. Klubuose galima sutikti absoliučiai bet kokį užsienietį. Su kinais dirbti sunkiau, nes jie išgeria mažiau. Jų organizmas „nepakelia” daug alkoholio, todėl iš jų klubas menkai pasipelno.“

Tiesa, striptizo klubuose alkoholiniai gėrimai klientui paprastai parduodami dvigubai brangiau nei kituose naktiniuose klubuose, o norint gėrimu pavaišinti merginą, tenka pakloti nuo 30 iki 100 eurų, priklausomai nuo klubo.

„Kodėl tiek daug?“ – nusistebėjau.

„Todėl, kad jeigu gėrimai bus pigūs, klientas šokėją tiesiog nugirdys ir ji negalės tinkamai atlikti savo darbo, teks važiuoti namo“, – aiškina pašnekovė.

Be to, norintiems tik paganyti akis į šokančias moteris, vien tik įėjimas į striptizo klubą gali atsieiti apie 30 eurų, o jei tą vakarą vyksta speciali šokėjų programa – gali būti ir dvigubai brangiau.

Kokių klientų saugosi

„Klientai būna įvairūs, bet dažniausiai apsilanko vyrai nuo 30 metų, tikriausiai todėl, kad jauniems vyrams striptizo klubas yra per brangu. Vieni linksminasi iki pat pabaigos, kiti užsuka 5 minutėms, nes išsigąsta ir pabėga. Tokiu atveju dažniausiai grąžinami pinigai“, – pasakoja Silvija.

Anot jos, klientai dažnai pageidauja intymių paslaugų, o išgirdę, kad tokios neteikiamos, gali išeiti. Kaip ir visuose darbuose, striptizo klube šokėjoms draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, išskyrus atvejus, kai pavaišino klientas, vartoti narkotikus, teikti intymias paslaugas.

Pašnekovė pabrėžia, kad merginos saugosi girtų ir agresyvių klientų, kurie apsivardžiuoja ir rodo nepagarbą visam personalui.

Tiesa, dažnai vyrai šokėjas pakviečia ir į pasimatymą, tačiau merginos esą retai sutinka. Nors, pasakoja Silvija, pasitaiko atvejų, kai šios išteka už savo klientų.

Apsilanko ir moterų su savo vyrais

Pašnekovė priduria, kad kartais klientai šokėjas lepina ne tik pinigas, bet ir dovanomis, o merginos dažnai viena kitai jaučia didelę konkurenciją dėl vyrų dėmesio ir pinigų.

„Būna, vyrai važiuoja į parduotuvę, kad nupirktų balionų, gėlių arba „Raffaello“ prie šampano. Kažkokių kitų dovanų nedovanoja, nes pinigai – geriausia dovana. Be to, tarp merginų dažnai kyla pykčių net dėl to, kad kažkuri išėjo šokti pirma ir per anksti „užsipuolė” vyrą, tad kitoms merginoms neliko galimybės pasireikšti“, – apie darbo užkulisius pasakoja pašnekovė.

Silvija neslepia, kad jos netrikdo vedę ir vaikų turintys vyrai, mat į visa tai žiūri kaip į darbą.

„Yra šokėjų, kurios teigia, jog tokie vyrai joms kelia blogas emocijas, nes tikrai nė viena žmona nenorėtų, kad jos vyras lankytųsi tokiose vietose. Savotiškas moteriškas solidarumas“, – šypsosi ji.

Pašnekovė taip pat pasakoja, kad striptizo klubuose apsilanko ir moterų, bet žymiai rečiau: „Jos dažniausiai ateina su savo vyru arba su kolegomis po kokio vakarėlio. Striptizas iš esmės yra gražus šokis, tad moterims irgi patinka žiūrėti, kaip šokėjos rodo savo choreografinius sugebėjimus.“

Silvija nenorėjo prisiminti linksmų ar liūdnų istorijų su klientais, mat jos esą dažnai būna šlykščios ir absurdiškos.

Per vieną vakarą uždirba kelis šimtus eurų

Pašnekovė pripažįsta, kad Lietuvoje striptizo šokėjų itin trūksta, nes darbas yra specifinis. Dažniausiai merginos renkasi darbą užsienyje dėl didesnio atlygio. Sunku pasakyti, kiek tiksliai šokėjos uždirba Lietuvoje, nes atlygis priklauso nuo įvairių dalykų.

„Kiek tiksliai uždirba, atsakyti neįmanoma. Gali ateiti labai dosnus klientas ir akimirksniu įsimylėti šokėją, o tada prasideda visos linksmybės. Vyrai lyg užkerėti bruka pinigus šokėjoms. Per naktį galima surinkti 100 eurų, o galima ir 500. Faktas, kad užsienyje sumos – triženklės”, – vardija ji.

Interneto portalo Payscale.com duomenimis, JAV vidutinis striptizo šokėjos atlyginimas per metus šokant aukštesnio lygio klubuose yra apie 144 tūkst. dolerių, t. y. apie 12 tūkst. dolerių per mėnesį.

Striptizo šokėjų įdarbinimo portalas Striprecruit.com publikavo striptizo šokėjų iš skirtingų Europos šalių pasakojimus apie jų atlyginimus. Ana iš Vengrijos sako per savaitę uždirbanti apie tūkstantį eurų, o Diamond iš Švedijos per savaitgalį daugiausiai uždirba 3 tūkst. eurų.

Layla iš Didžiosios Britanijos per naktį stengiasi gauti apie 300 svarų, tačiau esą tai yra ne daug, palyginus su 700-1000 svarų, kuriuos pavykdavo užsidirbti prieš dešimtmetį, kai tik pradėjo savo karjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)