Tai yra žinoma moteris ir paprasti mirtingieji, žinoma, į jos artimiausiųjų ratą nepakliūva. Jiems belieka įsimylėti įvaizdį ekrane ir tikėtis, kad gabūt kada nors pavyks prieiti arčiau. Na o tas
laimingasis, į kurį aktorė atkreipia dėmesį, iškart gauna 15 minučių šlovės ir tai nuteikia gana maloniai. O jei negauna, tai bent, galima sakyti, prisiliečia prie meno – ta prasme, gali sužinoti, kokiu būdu aktorei pavyksta įsikūnyti į skirtingus žmones.

Kažkada aukštas, lieknas ir ilgakojes merginas atrinko drabužiams demonstruoti – tokioms lengviau siūti. Tarp jų staiga atsirado tokių gražuolių, kad pamažu žodis „modelis“ tapo grožio etalono sinonimu. Būtent dėl to net ir šiandien išgirdus „modelis“ vyrams iškart įsijungia medžiotojo mygtukas. Tiesa, modeliai gyvenime nebūtinai atrodo taip, kaip ant podiumo ar žurnalo puslapyje, tačiau tai nieko nekeičia – duokite vyriškiui objektą, o visa kita jis ir pats sufantazuos.

Dauguma pasaulyje vis dar linkę skirstyti profesijas į vyriškas ir moteriškas. Ir įtartinai vyrai žvelgia į merginas, kurios vairuoja sunkiasvores mašinas, pluša prie suvirinimo aparatų ar bėgioja su automatais rankose. Sako, tai nemoteriška – moteris turi būti minkšta ir švelni būtybė. Ir vos apsisukę įsimyli teisininkes – aršias specialistes pasmailintais liežuviais. Turbūt todėl, kad jų pašaukimas – ginti nelaiminguosius. Ir nieko tokio, kad šiai profesijai reikia kieto charakterio – tokio, koks daugumai vyrų ir nesisapnavo. Menkniekis.
7. Padavėja

Jei kas nors nuvalytų nuo mūsų civilizacijos sluoksnį, paaiškėtų, kad mes norime tik valgyti ir daugintis, daugintis ir valgyti. O jei tai būtų galima daryti bemaž vienu metu – išvis tobula. Štai graži moteris neša vyrui skanų maistą ir tuo metu jo protas, skiriantis homo sapiens nuo gyvūno, išsijungia. Lieka tik nuogi instinktai, kurių, beje, niekam nepavyko įveikti. Tik paslėpti – ir tai, pripažinkime, ne itin vykusiai.
6. Sekretorė

Ji jauna ir graži, visada puikiai atrodo, be galo maloni su kiekvienu ir pasirengusi visada atnešti kavos. Na, bent taip mums rodo filmuose. Ir tai nėra tiesa ar tiesa tik iš dalies, tačiau stereotipai apie sekretores tokie stiprūs ir galingi, kad geba sugriauti ir vyrų supratimą: juk sekretorė šypsosis ir kavą neš bosui, o ne vaikinui. Tačiau ta esminė detalė kažkodėl pamirštama. Bent iš pradžių.
5. Mokytoja

Čia, reikia pripažinti, kalti pornografiniai filmai. Tie sukti scenaristai sugalvojo raganą su akiniais, kuri pasirengusi nubausti kiekvieną. Tačiau labai tikėtina, kad griežtoji panelė galiausiai pasileis plaukus ir taps aistringa katyte – ir tai tik dėl to, kad kažkas nenorėjo išvengti bausmės. Įdomiausia, kad vyrai iš mokytojų nieko panašaus nesitiki, tačiau sužinoję, kuo ji dirba, iškart pajaučia tirpstant valią. Ir už tai dėkokime pronofilmų kūrėjams.
4. Medikė

Beje, čia ne tik vyrams – moteris irgi traukia gydytojai ar kiti medikų chalatus vilkintieji. Ir tai nutinka tokiose situacijose, kai, regis, visai ne jausmai turėtų rūpėti. Kodėl taip yra? Todėl, kad susirgę žmonės yra labai pažeidžiami. Jiems baisu, gėda, jie apsinuoginę ir beginkliai. O čia pasirodo ji – angelas baltu chalatu. Ir net nesvarbu, kad tas angelas šiek tiek išsekusi, ir atrodo ne per geriausiai (sunkus fizinis ir įtemptas darbas budėjimų metu grožio neprideda), o ir šiaip nėra linkusi flirtuoti. Nesvarbu! Užtat ji ateis ir nuvys mirtį. Kuri, žinoma, jau pasiruošė prigauti vargšą nelaimėlį, kuriam lūžo pirštas.
3. Stiuardesė

Pirma, dalyvaujant konkurse į kandidates vis dar gyvas vertinimas „išoriškai patraukli“, todėl visos stiuardesės yra labai gražios. Antra, jos privalo visiems šypsotis ir visais rūpintis. Trečia, jos visos yra bebaimės valkirijos: didžiąją gyvenimo dalį praleisti metaliniame vamzdyje ir dar aukštybėse – ne kiekvienas taip galėtų. Vyrai aerofobai tikrai negalėtų. Beje, aerofobija – tai tokia normali baimė, dėl kurios prisipažinti visai negėda. Ir štai sėdi jis, visas besikalatojantis iš baimės, o čia prieina ji – fėja su apelsinų sulčių stikline. Baimė tirpsta ir pamažu kyla noras fėją vesti. Iš dėkingumo.
2. Žurnalistė

Vyrų supratimu, žurnalistės - protingos, ironiškos, gana nerūpestingos būtybės, artimos bohemai, politikos grandams, aktorių užkulisiams. Iškalba, lengva natūra, nepriekaištinga išvaizda. Su šios profesijos atstovėmis vyrai pasirengę eiti, kur tik jos pakviestų.

1. Šokėja


Pirmoje reitingo vietoje – liekna, pasitempusi, grakšti, kurioje puikiai dera talentas ir grožis.
Ji nuostabi. Pirma, turi geležinę valią, nes mažai kas sugeba atsisakyti nerūpestingos ir nepakartojamos vaikystės dėl būsimų (ir, pripažinkime, miglotų) pergalių. Antra, ji turi geležinį kūną ir su juo gali išdarinėti tokius dalykus, kurie nepasirengusiam žmogui labiau primintų kankinimus. Trečia, jos charakteris geležinis – pabandyk atlaikyti tokią beprotišką konkurenciją. O didžiausią poveikį vyrams daro ne tik mislingi pas, tačiau ir jaudulį keliantys šokėjų kostiumai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)