Skatino noras tobulėti

Apie darbą finansų srityje D. Kulionienė ėmė galvoti dar studijuodama universitete. Ji baigė Vilniaus Gedimino technikos universiteto Verslo vadybos bakalaurą, tuomet pasirinko Ekonominės analizės ir planavimo magistro studijas anglų kalba. Pirmąją darbo patirtį moteris pasakoja sukaupusi keliose Vilniaus finansų ir buhalterinių paslaugų įmonėse, o vėliau jai atsivėrė galimybė padirbėti užsakomųjų paslaugų bendrovėje „Baltic Virtual Assistants“.

„Apie laisvą poziciją sužinojau iš savo buvusios kolegės, kuri džiaugėsi patraukliomis siūlomomis galimybėmis: plačiu įgyjamų žinių spektru, tiesioginiu bendravimu su klientais, galimybe formuoti savo komandą ir tobulėti lyderio rolėje. Taip pat – laisvu darbo grafiku, darbu iš namų, ne mažiau svarbus aspektas man buvo ir draugiškas kolektyvas“, – prisimena D. Kulionienė ir sako, jog ieškantiems darbo reikėtų dažniau atkreipti dėmesį ir į draugų rekomendacijas.
Dovilė Kulionienė

Kaip ir visi nauji darbuotojai, D. Kulionienės kelias buhalterės pozicijoje prasidėjo nuo bandomojo laikotarpio. Netrukus, „bandomajam“ net nesibaigus, merginai buvo pasiūlyta vyriausiosios buhalterės pozicija. Šiandien ji dirba su įmonių grupe iš Danijos, teikiančia analitinio, antropologinių ir kito pobūdžio duomenų apdorojimo paslaugas. Taip pat kartu su kolegomis atlieka pilną buhalterinę bendrovės apskaitą: nuo sąskaitų suvedimo iki konsolidacijos bei biudžeto sudarymo.

D. Kulionienė sako, jog kylant karjeros laiptais finansų srityje ją labiausiai motyvavo gebėjimų ir žinių plėtra, skatino noras būti savo srities profesionale. „Turbūt labiausiai pasiekti tikslą padėjo pasiruošimas ACCA (angl. The Association of Chartered Certified Accountants) IFRS (angl. International Financial Reporting Standards) egzaminui, dinamiškos bei neretai iššūkių kupinos darbinės užduotys, profesine prasme stiprūs kolegos bei vadovai. Manau, jog karjeros kelyje labai svarbu turėti įkvepiančius pavyzdžius, asmenybes, į kurias norisi lygiuotis, sprendžiant, kokia specialiste ir vadove aš pati norėčiau tapti ateityje“, – sako moteris.

Asmeninės savybės ir darbo etika

Paklausta, kokios profesinės ir asmeninės savybės svarbios žmonėms, norintiems dirbti finansų srityje, specialistė atsako konkrečiai: labai geri įgūdžiai dirbant su „MS Office“ paketu, ypač „Excel“, analitinis mąstymas bei stiprūs finansų ir apskaitos sričių pagrindai.

Tačiau, pabrėžia ji, pačioje karjeros pradžioje dažniausiai dar svarbesnėmis tampa asmeninės savybės, būtent – noras tobulėti, gebėjimas savarankiškai mokytis, žingeidumas, stiprus atsakomybės jausmas.

„Tikrai ne paskutinėje vietoje ir darbo etika, gebėjimas palaikyti profesionalius santykius su klientais bei kolegomis, draugiškumas, gebėjimas būti komandos žaidėju, kuriuo kolegos gali pasikliauti“, – pabrėžia D. Kulionienė.

Dar vienas jos patarimas žmonėms, ieškantiems darbo finansų srityje – visų pirma patiems „išsigryninti“, kuri finansų sritis labiausiai domina: finansų analizė, buhalterija, investavimas ar kitos. O tuomet jau kryptingai siekti žinių šioje konkrečioje srityje, tobulėti tiek mokantis universitete, tiek dalyvaujant tarptautinėse mokymo programose, tokiose kaip CFA (angl. Charted Financial Analyst) ar ACCA. Galiausiai, žinoma, reikėtų labai atsakingai rinktis darbdavį ir pirmenybę teikti ne pirmam pasitaikiusiam, o tokiam, kuris skatintų bei padėtų siekti užsibrėžtų tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)