Kiek mažai žmonės žino apie skrydžius

„Delta“ oro linijų skrydžių palydovė papasakojo, jog iš pradžių jai atrodė, kad keleiviai viską žino apie skrydžius. Tad kai keleivis paklausia, pavyzdžiui, kaip rasti biliete nurodytą vietą lėktuve, ji labai nustemba. Pasak jos, pamačiusi pirmą kartą skrendantį keleivį ji turi sau priminti, kad ne visi žino apie skrydžius tiek, kiek ji.

Kaip lengva susidraugauti su kitais skrydžių palydovais

„Su dauguma žmonių, su kuriais dirbu, susidraugauju akimirksniu. Mes tiesiog labai panašūs, – prisipažino „United Airlines“ skrydžių palydovė. – Pastebėjau, kad skrydžių palydovų asmenybės apskritai labai panašios.“

„Susitinki žmogų ir jautiesi taip, lyg būtumėte 10 metų pažįstami“, – pridūrė ji.

Kokie kai kurie keleiviai nedėmesingi kitiems

„Delta“ oro linijų skrydžių palydovas pasakė, kad jį labiausiai stebina, kokie kai kurie keleiviai nedėmesingi kitiems keleiviams ir skrydžių palydovams.

„Kai kurie žmonės elgiasi kaip vaikai“, – pasakė jis.

Kartą jo aptarnaujamame lėktuve vienam keleiviui prireikė skubios medikų pagalbos. Paprastai tokioje situacijoje prioritetu tampa sunegalavęs keleivis. Nusileidus lėktuvui siekiama jį kuo greičiau perduoti medikams. Tačiau kai kurie keleiviai nerimavo, kad pavėluos į jungiamąjį skrydį, tad reikėjo jiems nurodyti likti savo vietose ir palaukti, kol iš lėktuvo bus išgabentas blogai besijaučiantis žmogus.

„Mane šokiruoja, kai pamatau tokią žmonių pusę“, – prisipažino skrydžių palydovas.

Kiek džiaugsmo teikia šis darbas

PSA oro linijų bendrovėje dirbantis Kevinas Cainas pasakė, kad jį labiausiai stebina, kiek džiaugsmo jam teikia jo darbas.

„Žinojau, ko tikėtis, bet neįsivaizdavau, kad skrydžių palydovo darbas ir bus mano karjera, – pasakė jis. – Jaučiu priklausomybę skrydžiams, teigiamiems keleivių atsiliepimams, ir galimybei juos aptarnauti.“

Garsūs žmonės realybėje dažnai yra visai kitokie, nei mes įsivaizduojame

Oro linijų bendrovėje „Worldwide Jet“, aptarnaujančioje privačius lėktuvus, dirbanti skrydžių palydovė papasakojo, kad dažnai dirba su garsenybėmis. Pasak jos, stebėdami garsenybes per televizorių ar skaitydami apie jas spaudoje ar socialiniuose tinkluose mes įsivaizduojame, kad jas gerai pažįstame, nors taip nėra.

Kartais jų charakteris yra visiškai kitoks, nei mes tikimės. Pavyzdžiui, ji prisiminė Prince‘ą, kuris reikalavo, kad lėktuvo salone būtų labai karšta, ir kad lėktuve niekas nevalgytų mėsos.

„Mums atrodo, kad puikiai žinome, kaip gyvena žinomi žmonės, bet iš tiesų mes apie juos žinome labai mažai, kol netenka su jais dirbti“, – pastebėjo ji.

Nevaldomų keleivių pasitaiko retai

„Mano darbe mane labiausiai stebina tai, kad piktų keleivių pasitaiko labai nedažnai, – džiaugiasi skrydžių palydovė iš „Envoy Air“ oro linijų bendrovės. – Žiniasklaidoje daug istorijų apie oro linijų pramonę – apie konfliktuojančius keleivius ir panašius dalykus, bet kiek aš dirbu, mano reisuose yra pasitaikę tik du probleminiai keleiviai.“

Skrydžių palydovų bendruomenė yra kaip viena šeima

„Mesa Airlines“ oro linijų bendrovės skrydžių palydovė Sally Ann MacLagan pasakė, kad labiausiai ją stebina tai, kad lėktuvų įgulų bendruomenė yra kaip viena šeima – ir taip yra visur, kur ji benuvyktų.

„Mes visi esame viena didelė bendruomenė“, – džiaugiasi palydovė.

Kasdien išmoksti kažko naujo

„Gal nuskambės kaip klišė, kad mane labiausiai stebina tai, kad kasdien išmokstu kažką naujo“, – pasakė „Alaska Airlines“ oro linijų bendrovės skrydžių palydovė.

Viena iš didžiausių pamokų – tikėkis netikėtumų

„Negali susiplanuoti visko, ir šiame darbe kaskart tuo akivaizdžiai įsitikinu“, – pasakė palydovė.

Net jei būni išvykęs ilgesniam laikui, namuose niekas nepasikeičia

„Prisimenu, kaip nerimavau dėl to, kad vis teks ilgam išvykti, ir kaip mano geriausia draugė mane bandė įtikinti, kad dėl to ryšys su šeima ir draugais tikrai nenutrūks. Ji buvo teisi, – pasakoja „American Airlines“ oro linijų bendrovės skrydžių palydovė. – Kaskart grįžusi jaučiuosi taip, lyg būtume kalbėjęsi tik vakar. Tad labiausiai mane ir stebina tai, kad net jei pusę laiko būni išvykęs, namuose niekas nepasikeičia.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)