Greitas kopimas pareigose ir iš pasitikėjimo gimęs stabilumas

Degalinėje Džuljeta dirba nuo 2006 metų. Tuomet dar neturėdama 30-ies, tačiau sukaupusi šiek tiek patirties pardavimų srityje, ji nusprendė įsidarbinti vienoje iš degalinių tinklo „Alauša“ degalinių.

Kaip įmonės atstovų atsiųstoje informacijoje juokauja moteris, tuomet degalinių verslas jai atrodė visiškai nepažįstami vandenys, kuriuose ir paskęsti galima. Tačiau vos tik pradėjusi darbuotis greitai suprato, kad tai sritis, kurioje gali jaustis laiminga.

Vos tik įsidarbinusi, ji iš karto pajuto didelį tiek toje pačioje degalinėje dirbančių kolegų, tiek ir pačios vadovybės vyraujantį pasitikėjimą, skatinimą bei pagalbą.

„Iš kur tas ilgaamžiškumas vienoje darbovietėje? Pirmiausia viskas slypi motyvacijoje. O kad jos nepritrūktų, reikia išmokti į šalį nustumti blogus dalykus ir norimus susikurti pačiam. Bet tas noras kurti iš dangaus irgi nenukrenta. Iš patirties galiu pasakyti, kad tą padaryti padeda įmonėje suformuotas abipusis darbuotojų ir vadovybės pasitikėjimas. Suteikta laisvė siūlyti sprendimus, imtis iniciatyvos.

Tad kai buvo pasiūlyta padėti darbuose tuometinei degalinės vadovei, neabejodama sutikau. Na, o kitais metais likau pati dirbti degalinės vadove bei vadovauti būreliui darbuotojų ir tai tęsiasi visus penkiolika metų. Žinodama, kiek darbuotojui svarbus yra pasitikėjimas, imu pavyzdį bei dabar pati stengiuosi jį formuoti”, – šypsosi ji.

Ne tik dėl kitų, bet ir dėl savęs

Anot moters, kalbos, kad žmonės užstrigę vienoje darbovietėje, nes neturi kitų išeičių, yra tik paprasčiausi ir kartais ne visai pagrįsti pasiteisinimai arba tiesiog netinkamas požiūris.

Džulijetai neprarasti motyvacijos bei noro nekeisti darbo sritį sukūrė suformuotas požiūris – bet kurios srities veikla reikia užsiimti ne tik tam, kad suteiktum naudos kitam žmogui, bet ir sau pačiam. Esą toks požiūris ir yra varikliukas kasdien vežantis pirmyn.

„Manau, kad visose srityse, kur bedirbtume, reikia prisiversti iki galo atlikti darbą net ir tada, kai atrodo, jog yra tokia „juoda diena“, kad nieko nesinori daryti. Reikia atsikratyti požiūrio, kad nedarysiu vieno ar kito dalyko, nes man tai nepriklauso daryti.

Geriausia, kai stengiesi jaustis taip, tarsi viską atliktum ne tik kažkam kitam, o ir dėl paties savęs. Ne tik dėl to, kad kažkas kitas būtų laimingas ir patenkintas, tačiau ir pats jaustum savivertę. Pardavei daugiau prekių nei vakar? Davei kažkam patarimą? Pasikalbėjai ir išgirdai naujų dalykų? Juk visa tai ir yra vienoks ar kitoks žingsnelis į priekį“, – pasakoja vienos iš degalinių tinklo Vilniuje vadovė.

Pats neišbandęs – nesuprasi ir kitų

Kaip pasakoja Džulijeta, produktyvus ir sklandus darbas – dar viena iš ilgaamžiškumo vienoje darbovietėje paslapčių. O kaip tokį darbą susiformuoti? Moteris neslepia, kad problemų ji beveik niekada neturi vien dėl to, jog pati puikiai išmano visų degalinėje įmanomų darbų specifiką.

Anot degalinės vadovės, nebūtinai vadovaujantis žmogus visada turi būti tik tas, kuris privalo sėdėti kabinete. Tad lygiai taip pat, kartas nuo karto ji mielai ateina padirbėti su kasa, pabendrauti su klientais.

„Aš daug metų dirbu vienoje pozicijoje ir man nenuobodu, nes puikiai žinau, kas ir kaip veikia. Ir dabar nevengiu grįžti prie darbų, nuo kurių kadaise pradėjau.

Jeigu dabar reikėtų duoti patarimą karjerą pradedančiam žmogui, aš sakyčiau tiesiog neskubėti. Startuoti nuo žemesnių pozicijų ir kilti laipteliais, nes tai leidžia puikiai pažinti visą darbo specifiką. Ir ateityje monotonijos mažiau, lengviau vadovauti, nes žinai iš savo patirties, ką galima padaryti geriau. Palieki vietos kūrybiškumui ir tuomet nesudėtinga patarti, pamotyvuoti.

Pati turiu dukterį ir matau, koks jaunimas šiais laikais yra protingas, imlus. Tik jis išsiskiria tuo, kad nori labai greitai viską pasiekti. Žinoma, situacijų gali būti daug ir labai įvairių, tačiau neabejoju, kad produktyviausiai dirba tie, kurie pradeda nuo žemesnių laiptelių, nes būtent tai ir užgrūdina ateities iššūkiams, prideda papildomos motyvacijos siekti tikslų įgyvendinimo“, – mintimis dalijasi ji.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Interviu su vadovu“ dalis. Ciklas skirtas skaitytoją supažindinti su įvairių įmonių lyderiais, atskleisti juos kaip asmenybes. Ankstesnį ciklo straipsnį galite perskaityti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją