„Mokykloje gerai sekėsi ekonomika, dalyvavau olimpiadose, įvairiuose verslumo konkursuose, todėl sprendimas studijuoti ekonomiką buvo labai tikėtas. Jau nuo pat studijų universitete pradžios nesijaučiau savo vietoje, tačiau tikėjausi, kad ilgainiui ši sritis man pradės patikti. Norėdamas sukaupti vertingos patirties, įsidarbinau banke finansų analitiku, tačiau greitai supratau, kad ši profesija – ne man. Darbas neteikė pasitenkinimo, vyravo nemaloni rutina“, – pasakoja M. Mikšėnas.

Mantas pasakoja, kad dirbant banke jam nuo ryto iki vakaro aiškiai apibrėžtais laiko intervalais reikėdavo kalbėtis su klientais ir patvirtinti einamuosius mokėjimus, užtikrinti pinigų saugumą ir pan., todėl retai pavykdavo atitraukti akis nuo kompiuterio ekrano. Po beveik metų jis pakilo pareigose, tačiau vis tiek nusprendė, kad gyvenimas per trumpas dirbti nemėgstamą darbą, todėl paliko banką ir ėmė savęs ieškoti įvairiose veiklose.
„Priimti sprendimą palikti saugų ir gerai apmokamą darbą banke nebuvo lengva, tačiau tai padaręs, jaučiausi gerai ir nesigręžiojau atgal. Nusprendęs imtis pokyčių, norėjau išbandyti kažką visiškai kitokio, todėl įsidarbinau pavežėju, pradėjau savo drabužių liniją, jau buvau beveik pasirašęs darbo sutartį mokykloje, tačiau paskutinę minutę nuėjau į dar kitą darbo pokalbį, kuris buvo lemtingas“, – sako Mantas.

M. Mikšėnas įsidarbino „Oxylabs“ pardavimų plėtros vadybininku. Per pirmuosius darbo metus jis ištobulino darbo procesus ir subūrė savo pardavimų komandą. Praėjus dar keleriems metams, komandoje, prasidėjusioje nuo vieno Manto, dabar dirba jau 11 žmonių.

„Bandymai atrasti save įvairiausiose srityse mane vis tiek sugrąžino į pardavimus. Nors patirties šioje srityje įgijau dar studijų metais, ta veikla man patiko ir sekėsi, jaučiau spaudimą pasirinkti darbą pagal ekonomikos specialybę. Džiaugiuosi, kad man pavyko atsilaikyti: kiekvienąkart pažiūrėjęs į veidrodį, neatpažindavau savęs – dirbdamas banke nejaučiau jokio gyvenimo džiaugsmo. Greitai pasibaisėjau pats savimi ir ėmiausi pokyčių“, – teigia įmonės pardavimų komandos vadovas.

Šiandien Mantas „Oxylabs“ dirba daugiau nei trejus metus. Jį čia labiausiai džiugina paties suburta komanda iš spalvingų ir protingų asmenybių, kurios nori iš gyvenimo pasiimti viską, kas geriausia.

„Priešingai nei dirbant banke, kur didžioji dalis dienos būdavo rutina, „Oxylabs“ kasdienybė labai dinamiška. Kasdien tenka tvarkytis su daugybe iššūkių, tačiau jie leidžia labai sparčiai tobulėti. Juk, kaip sakoma, per aspera ad astra (liet. per kančias į žvaigždes)“, – sako M. Mikšėnas ir priduria, kad savo gyvenimą ir toliau planuoja sieti su pardavimais.

Nusprendęs leistis į naujos profesijos paieškos kelią Mantas visai nesigaili. Drąsa keisti netenkinančią situaciją suteikė ne tik daug įdomių gyvenimiškų pamokų, tačiau ir padėjo surasti tokią karjerą, apie kokią svajoja daugelis.

„Šiandien labai daug žmonių (o kadaise ir aš pats) bijo išeiti iš savo komforto zonos, tačiau pasaulis dėl to nesugrius, o laikas tiksi. Išbandydamas save skirtingose srityse įgavau daug pasitikėjimo savimi, išmokau nebijoti rizikuoti ir priimti gyvenimo iššūkius su šypsena. Tiesa, studijos universitete taip pat prisidėjo prie to, koks žmogus (kartu ir darbuotojas) esu šiandien. Ten susipažinau su daug nuostabių žmonių, su kuriais dirbome prie įdomių projektų. Buvome netgi atidarę savo įmonę, todėl visa ši naudinga patirtis man labai praverčia ir šiandien“, – pasakoja M. Mikšėnas.

Norintiems mesti nemėgstamą darbą, tačiau nedrįstantiems, Mantas pataria trumpam stabtelėti ir paklausti savęs – ar tikrai esu toks žmogus, kokiu norėčiau būti? Ar esu geriausia savo paties versija? Tereikia būti atviram su savimi ir tuomet galimybės ateis pačios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją