Savaime suprantama, kad pareigų negalima ignoruoti, tačiau būtina skirti laiko poilsiui, jėgoms atgauti, taip išliksite darbingesni.

Požymiai, kad jums metas pailsėti

1. Nuolat sergate

Pastarasis mėnuo buvo įtemptas, negana to, prasidėjo sinusitas, kuris perėjo į niekaip nepraeinantį kosulį. Akivaizdu, kad nusilpo jūsų imuninė sistema. Svarbūs įvykiai kelia stresą, o stresas sekina organizmą. Metas pailsinti smegenis. Jei žinote, kad laukia įtempta savaitė, stenkitės išsimiegoti, kuo visavertiškiau valgyti, tada geriau jausitės ir pasieksite puikių rezultatų.

2. Kremtatės dėl praeities

Visą dieną sukasi mintys apie nesėkmes – padarėte klaidą skaičiuodami, jau mėnesį neinate į sporto klubą... Smegenys linkusios koncentruotis į negatyvą, kai jaučiate stiprią įtampą. Peršasi išvada, kad jums reikia poilsio ir laiko surikiuoti mintis, jausmus.

3. Nesirūpinate savimi

Jeigu atsisakote pietų tam, kad užbaigtumėte darbus, arba taupydami laiką atšaukiate apsilankymą pas gydytoją, metas sustoti. Be abejo, pareigos svarbu, tačiau sveikata – svarbiausias dalykas. Jei nesirūpinate savimi, tai kelia įtampą. Leiskite kūnui atsipalaiduoti, smegenims pailsėti. Susidarykite tokią dienotvarkę, kad nekenktumėte sveikatai.

4. Sutriko miegas

Visavertis nakties miegas – geriausias būdas atgauti jėgas. Jei atsigulę ilgai neužmiegate, tai – nerimą keliantis požymis. Greičiausiai jūsų galvoje verda daugybė minčių, todėl negalite atsipalaiduoti. Reikia atsijungti nuo minčių, nuo rūpesčių ir tada miegas susitvarkys.

5. Ilgam nugrimztate į apatiją

Būna taip, kad emocijų daug, jos nevaržomos šėlsta, ir mes negalime jų kontroliuoti. Svarbiausia – suvokti savo jausmus, juos priimti. Bet jei pastebėjote, kad nuolat liūdna, apima apatija, nesinori nieko daryti, nevalia į ta numoti ranka. Jei mintis apie sporto klubą baugina, vakarienės gaminimas atrodo neįveikiama užduotis, pagalvokite apie poilsį. Poilsis būtinas, kad atgautumėte jėgas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją