Potraukis naujai informacijai

Vos imate iškristi iš informacijos srauto, protas nebedirba, nebesilavina. Nauja informacija – penas smegenims, jos turi šią informaciją suvokti, apdoroti ir imti ja naudotis. Konservatyvus mąstymas, naujos informacijos baimė baigiasi sąstingiu, atminties suprastėjimu, sumažėja proto aštrumas. Būtent todėl patartina kasdien sužinoti ką nors naujo ir šito nebijoti.

Bendravimas su išsilavinusiais, įdomiais žmonėmis

Jeigu jus supa mąstantys, aktyvūs žmonės, jums tikrai norėsis pasitempti iki jų lygio, sužinoti naujos informacijos ir tapti platesnio akiračio žmonėmis. O aplinka, kuri tempia žemyn ir neskatina intelektualiai tobulėti, negatyviai atsilieps ir jūsų akiračiui, ir apskritai asmeniniam tobulėjimui.
Skaitymas – ne vien greitas būdas gauti naujų žinių, bet instrumentas, padedantis formuoti dailią, turtingą kalbą, vystyti intelektą. Galima skaityti popierines knygas, elektronines skaitykles ar klausytis audioknygų su ausinėmis; šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę tai daryti bet kur – važiuojant automobiliu į darbą, stovint eilėje ar net kosmetologinių procedūrų metu.

Įprotis įsidėmėti svarbius faktus
Tai – puiki treniruotė smegenims, tiesiogiai susijusi su stabiliu jų funkcionavimu. Stenkitės įsidėmėti datas, svarbius faktus (istorinius ar iš jūsų interesų sričių), patikusio filmo siužetą, informaciją apie įvykius, produktus, o paskui periodiškai prisiminkite sukauptus duomenis ir juos analizuokite. Įsidėmėdami bent vieną faktą per dieną, ne tik plėsite akiratį, didinsite žinių bagažą, bet ir lavinsite atmintį.

Aktyvus domėjimasis tuo, kas vyksta
Kartą vieno išminčiaus paklausė, iš kur jis tiek visko žino. Išminčius atsakė: „Niekada nebijau užduoti klausimų.“ Pasinaudokite šiuo patarimu: „Klauskite, prašykite patikslinti informaciją, kuri jus domina.“ Nesigėdinkite trukdyti žmonių (žinoma, nepamirškite takto, asmeninių ribų) – dauguma su džiaugsmu pasidalins informacija, o jų įgysite reikiamų žinių.

Nestandartinis mąstymas

Visą daryti automatiškai – labai patogu, juk kelias jau žinoma, nereikia dėti papildomų pastangų. Bet taip netapsite protingesni – smegenims nereikia ieškoti naujų galimybių, variantų, jos viską atlikti žinomu būdu. Periodiškai nesivadovaukite žinomomis schemomis gyvenime ir darbe, ieškokite naujų būdų, sprendimų – taip atskleisite savo intelektualinį potencialą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją