Taip! Pati karščiausia „užkulisių“ tema yra uždrausta. Nepaisant to, kad pasitikite savo kolegomis, nekalbėkite blogai apie savo viršininką. Visų pirma, šiandieninis jūsų draugas jau rytoj gali tapti jūsų konkurentu, kuris gali gudriai panaudoti jūsų žodžius prieš jus pačius.

Antra, nepatenkintų gandų nešiotojų niekur nemėgsta. Žmonių aplinka yra gana skaidri, todėl asmenys, kurie blogai atsiliepia apie savo vadovus, yra pastebimi net didžiausiose organizacijose. Visada lengva suprasti, kas iš kolegų kolektyve didina įtampą ir bando nuteikti prieš vadovybę. Paprastai tokie asmenys tampa pirmaisiais kandidatais palikti darbovietę.
Jeigu jums tikrai nepatinka vadovybė ar įmonė, kurioje dirbate, turite dvi galimybes: nesiskųsti ir dirbti arba nesiskųsti ir įteikti prašymą atleisti iš darbo. Rinktis jums.

Tarnybiniai romanai

Daugelio įmonių vadovai nepritaria romantiškiems santykiams darbo vietoje. Vis dėlto širdžiai kartais neįsakysi, ir tarp kolegų gimsta meilė. Kolegos visuomet pastebi tarp dviejų darbuotojų tvyrančią „chemiją“, ir ši naujiena pradeda sklisti po biurą žaibišku greičiu, pakeliui apaugdama įvairiomis detalėmis.

Negerai, jei dėl kažkieno smalsumo ir nenumaldomos vaizduotės nukentės jūsų kolegos moralinė ar profesinė reputacija. Diskutuoti apie kito žmogaus asmeninį gyvenimą yra tabu. Kai kurie santykiai neperžengia biuro intrigų ribų, o kai kurie išauga į gražią ir tvirtą šeimą. Bet kokiu atveju – tai ne jūsų reikalas.

Skaičiuoti svetimus pinigus yra negražu, tačiau ir prieš pradėdami kalbėti apie savuosius, gerai pagalvokite. Du tą patį darbą dirbantys darbuotojai gali gauti skirtingus atlyginimus. Gali būti, kad vadovas savo darbuotojams taiko individualią skatinimo sistemą, kai kam pridėdamas premijas už iniciatyvą, viršvalandžius ir pan. Jei paaiškėja, kad esant iš pažiūros vienodoms sąlygoms, finansinis atlygis skiriasi, išvengti nuoskaudos bus labai sunku.

Sužinoję, kad jūsų kolega uždirba daugiau, piktinsitės tiek vadovu, kuris jus vertina mažiau nei kolegą, tiek pačiu kolega, kuris iš esmės yra niekuo dėtas. Dėl ramybės kolektyve ir jūsų pačių ramaus miego, nesistenkite sužinoti, kiek uždirba kiti jūsų įmonės darbuotojai.

Sveikata ir išvaizda

Kažkas priaugo antsvorio, sulieknėjo, turi tamsių ratilų po akimis ar apskritai prastai atrodo? Savo pastebėjimus pasilikite sau. Neaptarinėkite jų su trečiaisiais asmenimis, o juo labiau neklausinėkite apie tai kolegų, kuriems tai nutiko. Jei žmogui reikės pagalbos ar užuojautos, jis pats imsis iniciatyvos.
Ir atvirkščiai. Jei susirgote pats, savo skyrių pakaks informuoti tokiomis bendromis frazėmis kaip „blogai jaučiuosi“, „peršalau“, „sutriko virškinimas“ ir pan. Neverta apkrauti kolegų išsamia anamneze su vaizdingais simptomų apibūdinimais. Pasistenkite rasti pokalbiui pozityvesnių temų ir greičiau sveikite.

Knygos, gamta, pomėgiai, sportas, vaikai, maisto gamyba, savišvieta, taip pat naujos sutartys, mėnesio rodikliai, pardavimų skaičiai, skyriaus veiklos rezultatai – jūsų įmonės darbuotojai gali kalbėtis daugybe puikių temų. Nenukrypkite į dalykus, kurie gali pakenkti jums ir jūsų kolegoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją