Vienareikšmiško atsakymo nėra, nes egzistuoja kultūriniai ir įstatyminiai skirtumai skirtingose šalyse. Dažniau susidursite su argumentais, kodėl nuotraukos dėti nereikėtų. Argumentai logiški – gyvenimo aprašyme yra talpinama informacija apie profesinę kompetenciją ir profesinius pasiekimus. Tad tas, kuris skaito jūsų CV, jokiu būdu neturėtų priimti sprendimo, remiantis jūsų išvaizda. Tokiose šalyse kaip JAV, Kanada ar JK, egzistuoja griežti antidiskriminacijos įstatymai, todėl šiose šalyse griežtai nerekomenduojama dėti savo nuotraukos. Tačiau daugumoje Europos šalių CV su nuotrauka yra gana įprastas dalykas.

Na o kokia situacija Lietuvoje? Kol neturime tam jokių įstatymų, atsakysiu remdamasi savo asmenine patirtimi (darbuotojų paieškos ir atrankos srityje dirbu daugiau nei 10 metų). Mano dėmesį visada labiau patraukia CV su gera nuotrauka, visada yra lengviau atsiminti šiuos kandidatus. Nuotrauka gali suteikti gyvenimo aprašymui asmeniškumo ir šiltumo. Jūsų veidas – tarsi jūsų logo. Be abejo, nuotrauka turi būti ne bet kokia! Mano patarimas – kokybiška/profesionali + spinduliuoti gerą emociją bei kviesti susitikimui. Jeigu tokios neturite, geriau nerizikuokite ir nedėkite jokios.

Prieš pasirenkant nuotrauką, visada verta parodyti ją kitiems ir paprašyti nuomonės. Tiesa ta, kad save matome kitaip, nei atrodome iš šalies. Beje, yra sukurtas įdomus įrankis (photofeeler.com), kur taip pat galima pasitikrinti, kokį įspūdį kitiems sudaro mūsų nuotrauka, jei turite tam laiko – išbandykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)