Gerbkite žmones

Jei gerbsite žmones, jie bus labiau linkę gerbti jus. Nesvarbu, ar žmogus eina už jus aukštesnes, ar žemesnes pareigas įmonėje, su visais elkitės vienodai pagarbiai.

Visada tesėkite pažadus

Jei pagarsėjate kaip žmogus, kuriuo negalima pasitikėti ir kuris nesilaiko žodžio, prarasite pagarbą. Stenkitės ne tik viską atlikti laiku – jei įmanoma, užbaikite užduotis anksčiau. Kiti jumis tiki.

Tegu jūsų veiksmai kalba garsiau už žodžius

Vienas iš būdų netekti žmonių pagarbos – nuolat girtis, koks jūs šaunus / šauni. Neleiskite savo ego suvešėti – žinokite, jei puikiai dirbate, stengiatės būti naudingas kitiems, kolegos tai pastebės.
Padėkite kolegoms, kai jiems reikia pagalbos

Tarkime, žinote, kad kolegai sunku laiku užbaigti projektą. Pasiūlykite pasikalbėti su kolega iš kito skyriaus, kuris turi vertingų žinių ir patirties. Būsite dar labiau gerbiamas, jei nusibrėšite ribas, t. y. nebūsite kilimėliu prie durų.

Visada siekite maksimalios kokybės

Niekada nesitenkinkite prasčiausiu rezultatu. Stenkitės kuo geriau atlikti savo darbus.

Pripažinkite savo klaidas

Kad ir kokios jūsų pareigos įmonėje, labai svarbu nudirbti savo darbus ir pripažinti savo klaidas. Neišsisukinėkite, jei kas nors nepavyko. Vieno tyrimo duomenimis, 91 proc. teigė esantys labiau patenkinti savo darbu, jeigu bosas pripažįsta savo klaidas.

Draugės, neįdomus pokalbis

Stenkitės išklausyti

Tyrimai rodo – darbuotojams labiausiai patinka tie viršininkai, kurie išklauso. Respondentai teigė: „Jei kalbu, atrodo, kad tuo metu esu vienintelis žmogus patalpoje.“

Akcentuokite bendrystę

Toks elgesys ypač reikalingas lyderiams. Būkite viršininkas, kuris sako „mes“, o ne „aš“, ir būtent taip galvoja. Vieno eksperto teigimu, tyrimai rodo – darbuotojams patinka, kai jų pastangos vertinamos, kai už jas yra giriami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)