1. Parodykite, kad pastebite aplink jus esančius žmones.

Kaip knygoje „Jei galėčiau jums pasakyti vieną dalyką“ rašo verslininkas Richardas Reedas, jis paklausė buvusio JAV prezidento Billo Clintono, kas daugiausia lėmė jo sėkmę.

„Manau, vienas svarbiausių dalykų – pastebėti žmones, – atsakė B. Clintonas. – Žmogų, kuris atidaro tau duris, žmogų, kuris įpila tau kavos. Pripažinti juos. Rodyti jiems pagarbą. Pietų Afrikos Zulu genties kalba pasisveikinimas „sawubona“ reiškia „matau tave“. Stengiuosi tai daryti.“

Dauguma mūsų yra abejingi aplinkiniam pasauliui, taip pat ir žmonėms. Štai kodėl taip svarbu šypsotis, prilaikyti duris einančiam iš paskos ir sveikintis su nepažįstamais žmonėmis. Pastebėdami žmones, išsiskirsite ir nereikės pasirodyti, o nuolat tai darydami, tapsite daugelio mėgstamu žmogumi.

2. Skirkite sau daugiau laiko užmegzti santykiams su žmonėmis.

Daugybę kartų pastebėjau – per pirmą susitikimą nebūtinai pajuntu žmonėms simpatiją, o po kelių dienų ar savaičių vienokiu ar kitokiu būdu vėl susiduriu su tais žmonėmis – kartais jie paskambina ir pasiūlo įdomią bendradarbiavimo galimybę, kartais tai būna mūsų pokalbyje minėta knyga ar menininkas.

Iš šių susidūrimų pasimokiau vieno vertingo dalyko: sunku nemėgti žmogaus, kuris skyrė savo laiko ir dėmesio.

Dalis žmonių lengvai užmezga pažintis, santykius. Jei jūs – ne iš tokių, jei jums reikia daugiau laiko save pateikti, skirkite tam laiko. Jeigu susipažinote su žmogumi ir norite su juo plėtoti santykius, raskite laiko ir pagalvokite, kaip tam žmogui galėtumėte padėti, kaip galėtumėte praskaidrinti jo gyvenimą, kad ir smulkmena.

3. Įsidėmėkite, kas vyksta kitų gyvenime.

Jei jūs – intravertas, veikiausiai esate pastabus ir mokate klausytis. Ir toliau puoselėkite šiuos gebėjimus. Daugelis nesugeba klausytis ir pastebėti tai, kas aplink vyksta, taigi pastabūs žmonės, geri klausytojai – retenybė, jie labai vertinamas.

Šią savybę galima ištobulinti vienu paprastu būdu – po kiekvieno svarbaus pokalbio susirašykite detales, kurios akivaizdžiai svarbios jūsų pašnekovui. Tai be galo vertinga, nes tik nedaugelis skiria laiko tokiems dalykams. Čia – jūsų šansas išsiskirti. Kaip jaustumėtės, jei žmogus, su kuriuos vakar susipažinote, kitą dieną žinute palinkėtų jums sėkmingos prezentacijos? Gal nusiųskite žinute linkėjimų pasveikti ligoninėje gulinčiam vyresnio amžiaus kaimynui?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)