Kultūros ministerijos kanclerio Laimono Ubavičiaus teigimu, be kitų bibliotekos veiklų, labai svarbu ir tai, kad ji aktyviai prisideda ugdant regiono bibliotekų specialistų kompetencijas, rengiant kaunistiką populiarinančius virtualius produktus, formuojant tvarią Kauno regiono bendruomenę, stiprinant bendradarbiavimo kultūrą, įsitraukimą į bendras veiklas ir tarptautiškumą. L. Ubavičius palinkėjo E. Urbonavičienei sėkmės vadovaujant vienai svarbiausių Kauno regiono kultūros įstaigų.

Vilniaus universitete bakalauro ir Vytauto Didžiojo universitete magistro socialinių mokslų komunikacijos srities studijas baigusi E. Urbonavičienė Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje pradėjo dirbti 2008 metais kaip kultūros projektų vadovė, o nuo 2013-ųjų vadovavo šios bibliotekos Strateginės plėtros ir inovacijų centrui.

Kauno apskrities viešosios biblioteka yra didžiausia viešoji biblioteka Lietuvoje, aptarnaujanti šalies ir užsienio gyventojus. Ji yra Kauno ir Marijampolės apskričių savivaldybių viešųjų ir mokyklų bibliotekų veiklos koordinavimo, tyrimų, metodinės pagalbos, bibliotekininkų kvalifikacijos kėlimo, tarpbibliotekinio skolinimo paslaugų, bibliografijos, kraštotyros, informacijos ir skaitmeninimo centras.

Biblioteka yra atvira partnerystei – kartu su akademinėmis institucijomis, visuomeninėmis organizacijomis, verslo įmonėmis ji įgyvendina bendrus projektus. Nemažai naujų bendradarbiavimo ryšių užmezgama ieškant inovatyvių veiklos sprendimų ir plėtojant teikiamas paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)