G. Žunda daugiau kaip 16 metų dirbo Vidurio ir Rytų Europoje pirmaujančioje biotechnologijų įmonėje UAB „Sicor Biotech“, priklausančioje didžiausiai pasaulyje generinius vaistus gaminančiai bendrovei „Teva Pharmaceutical Industries Ltd“.

Jis pradėjo savo karjerą biotechnologijų įmonėje UAB „Biocentras“, kuriančioje valymo priemones ir nereceptinius vaistus. 2002 m. įsidarbino UAB „Teva Lithuania“ dukterinėje įmonėje UAB „Sicor Biotech“ procesų vystymo vadovu. Pastaruoju metu G. Žunda ten ėjo biologinių vaistų gamyklos generalinio direktoriaus ir valdybos nario pareigas. Naujasis UAB „Biotechpharma“ generalinis direktorius yra įgijęs magistro laipsnį Vilniaus Gedimino technikos universitete.

UAB „Biotechpharma“ įkūrėjas ir buvęs direktorius Dr. Vladas Algirdas Bumelis džiaugiasi pokyčiu: „Giedrius yra buvęs mano studentas ir ilgalaikis sąjungininkas. Jis yra patyręs, gerbiamas ir talentingas vadovas. Giedrius pasižymi veiklos meistriškumu ir yra pasiekęs puikių rezultatų strateginio augimo, vadovavimo komandai biologinių vaistų gamybos ir tiekimo grandinės valdymo srityse. Esame įsitikinę, kad jo lyderystės stilius, ekspertinė veiklos patirtis šiame ūkio sektoriuje padės plėtoti „Biotechpharma.“

Komentuodamas G. Žunda tikino, kad sieks „Biotechpharma“ atverti naujas galimybes: „Džiaugiuosi gavęs progą vadovauti „Biotechpharma“. Nekantrauju pradėti dirbti su patyrusia įmonės vadovų komanda, kuri prisidėjo prie to, kad įmonė kontraktinių tyrimų ir gamybos (CDMO) veikloje sugebėjo išnaudoti šiuo metu rinkoje vyraujančias tendencijas. Matau puikią progą patobulinti bendrovės verslo modelį ir vadovauti jos talentingiems darbuotojams taip, kad augtų vertė akcininkams. Tikiuosi nuvesti šią organizaciją į kitą jos evoliucijos etapą.“

Dr. V. A. Bumelis atsistatydina iš generalinio direktoriaus pareigų nuo 2018 m. gruodžio 3 d. ir užims „Biotechpharma“ valdybos pirmininko pareigas. Jis užtikrins sklandų vadovavimo funkcijų perleidimą ir susitelks į įmonės strateginę plėtrą, jos projektų portfelio didinimą ir sieks paversti įmonę stambesne žaidėja tarptautinėje arenoje. Dr. V.A. Bumelis pripažino, kad „Biotechpharma“, būdama itin novatoriška įmone ir laikydamasi aukščiausių tarptautinių standartų, turi daug potencialo didinti savo gamybos pajėgumus ir tapti didesnio skaičiaus tarptautinių farmacijos bendrovių verslo partnere.

Būdamas nenuilstančiu mokslininku, vizionieriumi ir puikiu verslininku Dr. V.A. Bumelis taip pat dirba prie keleto novatoriškų projektų gyvybės mokslų sektoriuje, įskaitant kamieninių ląstelių ir gydymo tikslais naudojamų rekombinantinių baltymų technologijos projektus įmonėje „Celltechna“. Dr. Bumelis tikina skirsiąs daugiau savo laiko ir dėmesio tarptautinių projektų, itin svarbių žmogaus sveikatai ir visam gyvybės mokslų sektoriui, įgyvendinimui ir komerciniam panaudojimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją