Šiais metais Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto radiologijos rezidentams atsivers nauja galimybė – pasirašyta trišalė sutartis tarp LR Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), „Affidea Lietuva“ ir VU, įgalins rinktis praktikos vietą įmonės diagnostikos centruose Vilniuje ir Klaipėdoje.

Pripažinti diagnostinio vaizdinimo srityje

„Klinikoje dirbantys radiologai specializuojasi devyniose subspecializacijose – vidaus organų, neuroradiologijoje, skeleto-raumenų, vaikų, krūtinės ląstos, urogenitalinėje, kraujagyslių, krūtų ir urgentinėje radiologijoje. Tik pradėję dirbti klinikoje jie iš karto yra įtraukiami į procesus ir mokomi pilna apimtimi, todėl tobulėjama sparčiais žingsniais“, – teigia personalo vadovė Giedrė Teresevičienė.

Ji taip pat nurodo, kad įmonės klinikose yra atliekama daugiau nei 15 tūkstančių instrumentinių tyrimų per mėnesį.

Rezidentams – visas tyrimų spektras

„Labai svarbu, kad gydytojai rezidentai gali rinktis įvairias praktikos bazes. Tai suteikia galimybę pajusti bei išbandyti teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų įvairovę, taikyti visapusiškus diagnostikos ir gydymo metodus“, – sako VU Medicinos fakulteto prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius.

Įmonės vadovas Vitalijus Orlovas ir profesorius V. Kasiulevičius

Šiuo metu rezidentūrą klinikose galės atlikti būsimieji gydytojai radiologai. Jie su priskirtu vadovu kartu dirbs vertinant pacientų rentgeno, ultragarso, mamografijos, kompiuterinės tomografijos, magnetinio rezonanso ir kitus tyrimus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją