1. Personalo atrankų įmonė savo klientui – „Samsung Electronics Baltics“ – darbui naujame biure Vilniuje ieško gabaus ir patyrusio komandos nario, kuris prisijungtų prie Device Experience, IT & Mobile Products Team kaip prekybos atstovas (angl. Merchandiser). Įmonė veikia 3 Baltijos šalyse, joje dirba 150 darbuotojų, o centrinis pardavimo biuras yra Rygoje, Latvijoje.

Darbo pasiūlymas parašytas anglų kalba. Skelbimo maketas profesionalus, stilingas, formuojantis patikimo darbdavio įvaizdį. Įmonės įvaizdiniame klipuke pristatomas naujas Vilniaus biuras, darbo aplinka.

Į potencialius kandidatus darbdavys kreipiasi aktyviai, drąsinančiai: „Ar aistringai domitės technologijomis, esate organizuotas ir siekiantis tikslo? Ar norite nuo pat pirmos dienos pasinaudoti augimo galimybėmis ir daryti įtaką vienoje iš pirmaujančių technologijų įmonių? Mes ieškome jūsų!“
Siūlomas atlyginimas – 2040 Eur, bruto + ketvirtiniai priedai.

Įmonė taip pat siūlo dosnų naudų paketą: bonusus, premium sveikatos draudimą, mokymosi užsienyje galimybes, internetinių mokymų platformą su neribotais šaltiniais asmeniniam tobulėjimui, hibridinį darbo modelį, išmanų telefoną asmeniniam naudojimui, apmokamus pietus, žinias apie naujausias technologijas ir įrenginius, profesinio augimo galimybes.

„Įmonė išsamiai aprašo darbo užduotis, sąrašas netrumpas, bet ir atitinka poziciją. Tikimasi, kad būsimas darbuotojas turės panašaus darbo patirties, puikiai mokės lietuvių ir anglų kalbą (gebėjimas susikalbėti rusų kalba– privalumas), būtina turėti vairuotojo pažymėjimą“, – išskiria CV–Online marketingo vadovė.

2. Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, siekianti sudaryti sąlygas efektyviam sportininkų rengimui, o sporto organizacijoms – gerinti veiklos kokybę, įveiklinti ir plėtoti Lietuvos sporto infrastruktūrą, darbui Vilniuje su nuotolinio darbo galimybe ieško vyriausiojo specialisto (-ės), kuriam bus patikėtos su gerosios valdysenos diegimu susijusios užduotys bei atsakomybės.

Siūlomas atlyginimas: 1674–2589 Eur, neatskaičius mokesčių. Gali būti nustatoma kintamoji dalis iki 20 proc. Suteikiamos lanksčios darbo sąlygos, kitos nurodytos naudos yra susijusios su darbo kuriama verte ir prasme.
Norint dalyvauti konkurse reikia pateikti nurodytus dokumentus:
* CV;
* darbo patirtį įrodančius dokumentus;
* renginio, kuriame pristatyti atlikto tyrimo rezultatai, programa su pranešėjų sąrašu;
* vykdyto mokslinio tyrimo organizacijų geros valdysenos / veiklos tema trumpas aprašymas;
* anglų k. žinias įrodantį dokumentą.

Ne ką mažiau tikslūs bei specifiniai yra ir kandidatui keliami reikalavimai:
* turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį vadybos studijų krypties, komunikacijos studijų krypties ar viešojo administravimo studijų krypties išsilavinimą;
* turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį sporto srityje;
* turėti patirties vykdant mokslinius tyrimus organizacijų geros valdysenos / veiklos klausimais ir viešinant atliktų tyrimų rezultatus;
* turėti dalyvavimo ir komunikacinės patirties kaip pranešėjui, pristatant savo atliktų tyrimų rezultatus įvairiuose renginiuose;
* anglų kalbos žinių (B2 lygiu).

„Darbo skelbime įstaiga išsamiai prisistato su video klipu, pasakoja apie savo veiklą, kuriamą vertę, tikslus ir t.t. Įvaizdinis klipas, nuotrauka ir kviečiantis dalyvauti atrankoje sakinys šiek tiek suminkština formalų bendravimo toną“, – avelgia R. Karavaitienė.

3. „DreamCubator“ yra sertifikuotas Salesforce partneris, Lietuvoje veikiantis daugiau nei 5 metus, kuris kuria ERP/CRM sistemas, skirtas verslo procesų automatizavimui, komandos efektyvumui ir produktyvumui didinti/. Šiuo metu įmonė ieško atsakingo IT projektų koordinatoriaus (-ės).
Darbas Vilniuje.

Atlyginimas: 1350–2280 Eur, bruto.

„Šis skelbimas yra puikus betarpiško, įtaigaus ir draugiško bendravimo su potencialiais kandidatais pavyzdys“, – pastebi CV–Online marketingo vadovė.

Darbo pasiūlymas prasideda nenuobodžiu įmonės prisistatymu tekstu ir vaizdo klipu. Darbo pobūdis pristatomas lyg pasakojant trumpą istoriją, kurioje atskleidžiama pareigų esmė ir svarba.
Kad būtų tiksliau, atsakomybes ir užduotis įmonė detalizuoja, bet labai neišsiplečia, kalba paprastai ir aiškiai. O siekiant dar didesnio konkretumo skelbime atskleidžiamos ir technologijos, su kuriomis dirba ši įmonė.

Tačiau daugiausiai dėmesio yra skiriama darbdavio vertės pasiūlymui. Čia kompanija pasistengė iš peties. Ne tik išvardino, ką siūlo kandidatui, bet ir išsamiau detalizavo, ką kiekvienas iš šių punktų reiškia, pvz.

„Lankstumas. Ar šiandien reikia pradėti darbą anksčiau? Turite susitikimą vidury dienos ir turite atsijungti porai valandų? Ar šiandien reikia dirbti iš namų? Jokių problemų, mes padėsime jums suderinti darbą ir asmeninį gyvenimą. Po bandomojo laikotarpio taikomas hibridinis darbo modelis 3/2, t.y 3 dienos iš biuro, 2 iš namų. Kiekvienas gali pasirinkti patogų darbo grafiką (darbo dienos pradžia ir pabaiga).“

„Ir taip aprašomas kiekvienas iš 12 siūlomų naudų punktų. Potencialiems darbuotojams nereikia spėlioti, kas slepiasi po kiekviena nauda ir lengviau apsispręsti, kandidatuoti ar ne. Nors nemaža nurodytų naudų dalis vyrauja ir kitų įmonių darbo pasiūlymuose, tačiau įmonės pasirinktas sprendimas - paaiškinti, ką jos reiškia, suveikia itin gerai“, – komentuoja marketingo vadovė R. Karavaitienė.

4. Bendrovė „Lietuvos draudimas“ siūlo darbą vidinės komunikacijos partneriui (-ei), kuris bus atsakingas už tai, kad beveik 1000 žmonių Lietuvos draudimo komandą pasiektų visa svarbi informacija, kurią perduoda tekstais, renginiais, vizualiniais ir kūrybiniais sprendimais:

• Valdys visą bendrovės vidaus naujienų srautą: nuo jo planavimo iki turinio rengimo ir kanalų administravimo.
• Rengs skirtingų projektų vidinės komunikacijos strategijas ir jas įgyvendins.
• Konsultuos vadovus vidinės komunikacijos klausimais.
• Bus įmonės ausys ir akys, kurios pastebi ir empatiškai reaguoja į skirtingų darbuotojų poreikius komunikacijai, juos analizuoja ir siūlo darbuotojų įsitraukimą skatinančius sprendimus.

Darbas Vilniuje, su nuotolinio darbo galimybe. Darbas lanksčiu grafiku.
Siūlomas darbo užmokestis: 3000–3500 Eur, bruto.

Įmonei taip pat bus svarbu darbuotojo:
• Sveikata: sveikatos draudimas, nelaimingų atsitikimų draudimas, programa Jaučiuosi gerai emocinei ir fizinei sveikatai palaikyti.
• Darbo ir poilsio balansas: hibridinis darbo modelis ir daugiau atostogų (Sveikadieniai, Katino dienos ir Darbostogos).
• Finansinė gerovė: palankios sąlygos draudimo produktams, metinė premija, 200 eur nuotolinės darbo vietos gerinimui.
• Tobulėjimas: asmeninės mokymosi, naujokų įvedimo programos.
• Savirealizacija: individualus karjeros planavimas ir neribotos galimybės (per 2022 metus 94 darbuotojai padarė vidinę karjerą), pripažinimo renginiai.

„Skelbimas išsiskiria lengvu, tačiau ir profesionaliu bendravimo stiliumi. Darbo pasiūlyme demonstruojamas netradicinis požiūris į darbo pasiūlymo formą.

Vien tik įmonės prisistatymas sudomina ir įtraukia, norisi skelbimą skaityti toliau. Kai ieškoma žmogaus, kuris bus atsakingas už įtraukų bendravimą, labai gerai, kad šiuo skelbimu įmonė pademonstruoja tokios komunikacijos galimybes“, – atkreipia dėmesį CV–Online marketingo vadovė.

5. Originalių skelbimų sąrašą pratęsia bendrovė „Vilniaus šilumos tinklai“ darbo pasiūlymas. Įmonė ieško žmonių ir kultūros komandos verslo partnerio (-ės).

Darbas – Vilniuje.

Atlyginimas: 2800–4100 Eur, neatskaičius mokesčių. Papildomai mokama metinė kintama atlygio dalis, priklausanti nuo pasiektų rezultatų.

Darbo pasiūlymas vizualiai patrauklus, aiškios struktūros ir modernus. Skelbimas prasideda nuo to, kokias išskirtines naudas savo darbuotojams siūlo įmonė, pvz. 4 d. d. per savaitę, ilgiausias darbostogas rinkoje bei emocinės sveikatos užtikrinimo paslaugas.

Trumpai, bet neprarandant esmės supažindinama su būsimo darbo pobūdžiu, atsakomybėmis. Įmonė būsimam darbuotojui ne kelia reikalavimus, o nurodo, ko prireiks, norint būti sėkmingu šiose pareigose:
* Aukštojo universitetinio išsilavinimo (personalo valdymo, psichologijos arba verslo vadybos srityse);
* Ne mažesnės nei 3 metų sėkmingos darbo patirties personalo ir organizacijos vystymo srityje;
* Žinių kuriant ir diegiant kompetencijų, darbuotojų ugdymo, veiklos valdymo, pamainumo procesus ir sistemas;
* Patirties personalo projektų įgyvendinime ir pokyčių valdyme;
* Gebėjimo savo veiklos rezultatus matuoti skaičiais ir tuo remiantis daryti sprendimus;
* Energijos, drąsos veikti, iniciatyvumo, kūrybiškumo;
* Strateginio ir analitinio mąstymo, rezultatų siekimo;
* Puikių bendradarbiavimo, komunikavimo įgūdžių, orientacijos į vidinį klientą, atvirumo grįžtamajam ryšiui.

„Darbo pasiūlyme yra ir darbuotojų atsiliepimai apie įmonę kaip darbdavį, o tai kuria teigiamą įspūdį ir pasitikėjimą“, – vertina R. Karavaitienė.

Skelbime kandidatams suteikiama galimybė susisiekti su atranką vykdančiu darbuotoju, pateikti rūpimus klausimus.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją