„Vasaros praktikos banke programa vyksta jau trečius metus iš eilės ir tai geriausiai iliustruoja jos sėkmę – apie pusė programos dalyvių tęsia darbą „Luminor“ banke ir pasibaigus projektui. Praktikos sričių turime ne vieną – studentai gali pasirinkti savo įgūdžius tobulinti informacinių technologijų, duomenų analitikos, mažmeninės, įmonių bankininkystės srityse, rinkodaroje ir kitose srityse“, - pranešime žiniasklaidai sako banko darbdavio įvaizdžio vadovė Rūta Marcinkevičiūtė.

Praktikos banke metu studentai sprendžia realias pasirinktos srities užduotis kartu su patyrusiais srities profesionalais. Pasak R. Marcinkevičiūtės, praktika banke tuo ir išskirtinė, kad užduotys nėra simuliuojamos – visi praktikantai, kartu su nuolatiniais banko darbuotojais, dalyvauja susitikimuose ir vykdo realias kasdienes savo srities užduotis. Praktikantai taip pat kviečiami dalyvauti ir kitose darbuotojų veiklose ir vidiniuose mokymuose, kurie padeda kurti profesinį tinklą ir įgyti naujų įgūdžių.

Bankas praktikantams taip pat suteikia visas priemones, reikalingas darbui nuotoliniu būdu, bei moka 800 eurų bruto atlyginimą.

„Mūsų bankas veikia trijose Baltijos šalyse, todėl ir praktikantų geografinio pasirinkimo neribojame, ypač dabar, kai ir taip esame pripratę dirbti nuotoliniu būdu. Manau, kad tai dar vienas praktikos banke privalumas – priklausomai nuo pasirinktos srities, studentas turės galimybę bendrauti ir su kolegomis iš Latvijos ar Estijos“, – teigia R. Marcinkevičiūtė.

Projektas „Illuminate 2022” prasidės birželio 28 dieną ir truks du mėnesius. Praktikos pradžioje dalyviai geriau susipažins su banku, o nuo liepos 1 dienos pradės dirbti konkrečios srities skyriuje Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje.

Po praėjusių metų vasaros praktikos programos 20 iš 53 dalyvių liko dirbti banke. Šiais metais ambicingiems ir tobulėti siekiantiems studentams bankas siūlo dar daugiau, net 73 praktikos vietas. Pasak R. Marcinkevičiūtės, studentams, dalyvaujantiems atrankoje į vasaros praktikos programą svarbu gebėti laisvai bendrauti anglų ir domėtis finansų pasauliu.

Dalyvauti atrankoje į vasaros praktikos programą banke galima iki šių metų kovo 25 dienos. Studentai galės pasirinkti atlikti praktiką tokiose srityse kaip rinkodara, komunikacija, mažmeninė ir įmonių bankininkystė, IT, finansai, duomenų analitika, žmogiškieji ištekliai ir projektų valdymas. Laisvas pozicijas į praktikos vietas galima rasti banko karjeros svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją