Specialistus kvies į akademiją

Nors Lietuvos aukštosios mokyklos ir įvairūs programavimo kursai suteikia būsimiems darbuotojams reikalingų žinių, nemažai gudrybių išmokstama tik praktikoje. Tai keičia įmonių taktiką: užuot rinkoje „kariavusios“ dėl esamų talentų, jos vis dažniau nusprendžia darbuotojus „užsiauginti“ pačios.

JAV programinės įrangos kūrimo bendrovės „Coherent Solutions“ įsteigto centro Lietuvoje generalinė direktorė Lina Šiumetė įsitikinusi, kad būtina rasti balansą. Vienas pavyzdžių – kai įmonės įsipareigoja suteikti pradedantiesiems reikalingus įgūdžius, o mainais darbuotojai greičiau pradeda nešti vertę kompanijai.

„Kadangi esame sukaupę ilgametę tarptautinę patirtį ir įvykdėme per tūkstantį įvairių projektų visame pasaulyje, gerai suprantame industrijos dinamiką ir galime įvertinti kandidatų potencialą mokytis. Vidinius mokymus rengiame jau dešimtmetį, taip pat ir nuo pat veiklos pradžios Lietuvoje 2020 m. Tačiau šiemet nusprendėme pakviesti visus pradedančiuosius IT specialistus į atvirą .NET technologijos akademiją“, – pasakoja L. Šiumetė.

Į pirmąją 1–3 mėnesius trunkančią mokyklą įmonė planuoja priimti 25 specialistus, jau turinčius bazines programavimo žinias. Baigę mokymus, jie laikys testą, o gavusieji gerus rezultatus bus kviečiami tęsti mokymus jau kaip apmokami įmonės darbuotojai.

„Siekiame, kad geriausi kandidatai rastų jų gebėjimus atitinkančią poziciją ir sėkmingai pradėtų savo karjerą IT srityje. Kita vertus, tokie mokymai prisideda prie bendro kompetencijų augimo šalyje, todėl galiausiai naudą pajaučia visas išmaniųjų technologijų sektorius“, – įsitikinusi „Coherent Solutions“ vadovė Lietuvoje.

Ne tik „kietieji“ įgūdžiai

Nors programavimo įgūdžiai yra pagrindinis reikalavimas kandidatams, ne mažiau svarbu ir gebėjimas dirbti komandoje, spręsti problemas ir komunikuoti su klientu. Skaitmeninius sprendimus kuriančios įmonės pasitelkia pažangius vadybinius modelius, todėl į komandą įsilieti norintis specialistas turi perprasti ir juos.

„Nors naujai startuojančioje mokymų programoje daugiausia dėmesio skirsime techniniams .NET modelio aspektams, nepamiršime ir „minkštųjų“ įgūdžių, tokių kaip empatija ar susikalbėjimas. Norime suteikti tas žinias, kurių reikia darbui su tarptautiniais, įvairių sektorių klientais – iš praktikos žinome klientų lūkesčius ir poreikius, todėl stengiamės tai atspindėti ir mokymų programoje“, – jos išskirtinumą pristato L. Šiumetė.

„Kadangi atvirumas – viena didžiausių šiuolaikinės IT įmonės vertybių, šiuos kursus nemokamai siūlome visiems norintiems pagilinti programavimo žinias. Tęsti šią programą planuojame ir ateityje, papildomai siūlydami ir kitų programavimo kalbų ar sistemų kursus. Tikimės, kad tai ilgainiui pakeis bendrą atmosferą darbo rinkoje – užuot kovojus dėl ribotos darbuotojų pasiūlos, bus atsigręžta į jų įgalinimą ir tobulėjimą“, – svarsto „Coherent Solutions“ atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)