Patikės visos šalies elektros perdavimo sistemos valdymo pultą

„Viena iš labiausiai šiuo metu išsiskiriančių laisvų pozicijų – vyresniojo inžinieriaus dispečerinėje, visos Lietuvos elektros perdavimo sistemos pulto valdymui. Dispečerinėje dirba nedidelė komanda, laukiama specialisto, turinčio ir IT, ir energetikos žinių", – teigia Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus„Litgrid“ personalo skyriaus vadovė O. Zubrienė.

O įmonės Skaitmeninės plėtros centras šiuo metu ieško kelių pozicijų:

IT sistemų architekto (-ės), kuris formuos modernius IT architektūros principus bei vykdys atitikties kontrolę, užtikrinant IT infrastruktūros patikimumą ir kibernetinę saugą, sutelkiant dėmesį į procesų automatizavimą, nuotolinio ir hibridinio darbo organizacijos verslo modelio skaitmeninimui. Siūlomas darbo užmokestis: 3500-4300 Eur (bruto)

Duomenų architekto (-ės), kuris bus atsakingas už duomenų strategijos kūrimą ir bendrą duomenų integravimą tarp sistemų duomenimis grįstų sprendimų priėmimo kultūros organizacijoje sukūrimui. Siūlomas darbo užmokestis: 3500-4300 Eur (bruto).

Duomenų eksperto analitiko (-ės), kurio atsakomybėje – duomenų modeliavimo, transformavimo uždaviniai bei jų susisteminimas organizacijos poreikiams, t. y. visiems darbuotojams pasiekiami veiklos rodiklių analizei bei tolimesnių sprendimų priėmimui. Siūlomas darbo užmokestis: 2700-3100 Eur (bruto)

Visoms šioms pozicijoms suteikiama ir kintama atlygio dalis iki 20 proc. metinio bazinio atlygio, priklausanti nuo bendrovės ir individualių tikslų pasiekimo. Taip pat suteikiamas sveikatos draudimas, kitos naudos.

„Savo komandoje labiausiai vertiname iniciatyvą, kūrybiškumą, turimą kompetenciją, norą tobulėti ieškant naujų sprendimų ar jų galimą gyvendinimą. Taip pat svarbus darbuotojų aktyvumas, įsitraukimas ir balansas tarp orientacijos į rezultatus ir klientus“, – teigia Skaitmeninės plėtros centro vadovė Roma Oškutienė.

Vertinama patirtis dirbant tarptautiniuose projektuose

„Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento Sinchronizacijos programos valdymo skyrius ieško projektų vadovų su modernios projektų vadybos, infrastruktūros plėtros, sutarčių valdymo patirtimi. Sinchronizacija reikalauja plačių ir įvairių kompetencijų – nuo statybos techninio reglamento supratimo iki „Agile“ metodų taikymo informacinių sistemų vystymo projektuose.

„Ypatingą reikšmę teikiame patirčiai dirbant tarptautiniuose infrastruktūros plėtros projektuose, nes sinchronizacijos problematika peržengia sienas, kalbos barjerus ir jurisdikcijas. Patirtis rodo, kad kontaktas su pasauline inžinerinės infrastruktūros projektų praktika, standartais, tiekėjais yra vienas iš itin paklausių ir retų įgūdžių, ir kartais esame linkę paieškoti ilgiau, kad tik rastume tinkamą žmogų, kuris savo kompetencija padeda projektui sėkmingai vystytis“, – sako Artūras Kuliešas, Strateginės infrastruktūros departamento Sinchronizacijos programos valdymo skyriaus vadovas.

Galimybė tapti plataus profilio specialistu

Pasiteiravus, kokių gebėjimų įmonė tikisi iš kandidatų, personalo vadovė O. Zubrienė pabrėžia, kad kalbant apie bet kurio darbuotojo savybes, pirmiausia svarbus profesionalumas, taip pat bendradarbiavimas.

„Litgrid“ suteikia terpę tapti plataus profilio specialistu. Darbe gilinamos ne tiek specifinės ir siauros kompetencijos, bet ugdomas platesnis mąstymas ir sugebėjimas sujungti skirtingus taškus bendrame paveiksle. Yra tam tikras žmonių tipas, kuriuos traukia tokios organizacijos kaip „Litgrid“. Tai žmonės, norintys patikrinti savo galimybių ribas, ir gebantys pritaikyti savo žinias praktikoje. Tokiems žmonėms neužtenka vieno dėlionės gabaliuko, jie nori matyti platesnį paveikslą, plėsti savo akiratį ir savo žiniomis prisiliesti prie įvairių sričių: projektų valdymo, viešųjų pirkimų, psichologijos, sistemų išmanymo bei palaikymo ir kt. Taigi, mums svarbus žmogaus įvairiapusiškumas", – apibūdino personalo vadovė.

Tačiau yra sričių, kurioms ieškomi siauros ir specifinės specializacijos darbuotojai. Įmonėje yra galimybė dirbti su Lietuvos ir net Baltijos šalių mastu unikaliomis energetikos sistemomis, technologijomis ar projektais, pavyzdžiui, prisidėti įgyvendinant sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais programą.

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)