Pasak Editos Jakučionytės-Lukšės, prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink“ Personalo departamento direktorės, „Iki“ siūlo įdarbinti kelis šimtus ukrainiečių logistikos ir gamybos padaliniuose. Jie gaus visas socialines garantijas, kurias užtikrina Darbo kodeksas ir kiti Lietuvos įstatymai, rašoma pranešime žiniasklaidai. Ukrainiečiai gaus ir tas pačias papildomas naudas, kurios suteikiamos visiems „Iki“ darbuotojams, taip pat ir papildomą sveikatos draudimą.

„Solidarizuojamės su Ukrainos žmonėmis – ir kovojančiais su agresoriais, ir ieškančiais saugaus prieglobsčio savo šeimoms mūsų šalyje. Tikime, kad garantuotas darbas padės jiems jaustis tikresniems dėl ateities bei padės sparčiau integruotis Lietuvoje“, – sako E. Jakučionytė-Lukšė.
Prekybos tinklas „Iki“ jau teikia paramą Ukrainos pabėgėliams, tiekdamas maisto produktus „Maisto bankui“ ir Raudonajam Kryžiui.

Mažmeninės prekybos tinkle „Iki“ šiuo metu dirba beveik 6 tūkst. darbuotojų. Tinklui priklauso 231 parduotuvė, pirmoji Šiaurės Europoje autonominė parduotuvė su „Iki“ prekės ženklu, du logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei trys regioninės kepyklos. „Iki“ taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją