Anot V. Gaidžio, vertinant pasitikėjimą institucijomis, dėsningumas išlieka tas pats: mažiausius reitingus turi Seimas, partijos, vyriausybė: „Tai tokios daug kalbančios institucijos, pavadinkime taip. [...] Bet ir daugelyje kitų šalių tos institucijos turi neigiamus reitingus. Taip buvo ir anksčiau.“

Labiausiai gyventojai pasitiki ugniagesiais gelbėtojais, policija ir krašto apsauga. V. Gaidžio aiškinimu, kai kurios iš šių institucijų pasiekė savo rekordus.

„Policijos buvo jau ne vienas rekordas, bet šį kartą jie pasiekė 67 proc. pasitikėjimo lygį per 20 metų. Tai yra daugiausia per tiek laiko, kiek mes matuojame pasitikėjimą šia institucija. Lieka juos pasveikinti“, – tvirtina V. Gaidys.

Rekordą pasiekė ir pasieniečiai, kuriais šiemet pasitiki net 47 proc. gyventojų. V. Gaidžio teigimu, pasitikėjimas šia institucija matuojamas gana trumpai – nuo 2015 m.: „Tai yra aukščiausias rezultatas, kiek mes matuojame, kiek žiūrime tą sienų apsaugą. Taip pat juos reikia pasveikinti, kad rezultatai tokie geri.“

Sociologas priduria, kad išaugo ir pasitikėjimas savivaldybėmis. Šiuo metu jomis pasitiki 37 proc. Tai aukščiausias rezultatas per 15 metų.

Apklausia rengiama dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu.