„Ieškome profesionalo, kuris galėtų sėkmingai vadovauti valstybės informacinių ir ryšių technologijų politikos įgyvendinimo lyderei ir pagrindinės IT politikos formavimo pagalbininkei – IVPK, kurios vykdomų svarbių skaitmeninimo projektų biudžetas sudaro apie 163 mln. eurų. Todėl iš naujojo vadovo tikimės atsakingumo, iniciatyvumo, nežinybinio požiūrio, atidumo klientų poreikiams. Tikimės, kad naujasis vadovas užtikrins esamų IVPK darbų tęstinumą ir dar labiau sustiprins šią įstaigą“, – pranešime žiniasklaidai teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

IVPK direktoriui siūlomas konkurencingas atlyginimas, neatskaičius mokesčių – nuo 3 906 Eur iki 6 400 Eur. Nuo 2024 m. sausio 1 d., įsigaliojus Valstybės tarnybos reformai, atlygis bus nuo 7 000 Eur, neatskaičius mokesčių.

„Ne paslaptis – IVPK yra vienas svarbiausių, jei ne svarbiausias, informacinių ir ryšių technologijų politikos įgyvendintojų valstybės mastu. Ieškome gabaus lyderio ir vadybininko, kuris galės pakelti IVPK į naują lygmenį – įvaizdžio, procesų valdymo, dalyvavimo politikos formavime, paslaugų kokybės ir kt. srityse“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė.

Svarbiausias IVPK veiklos tikslas – įgyvendinti valstybės informacinės visuomenės plėtros, valstybės informacinių išteklių ir dokumentų pakartotinio naudojimo valdymo sričių politiką.

IVPK yra viešųjų ir administracinių elektroninių paslaugų portalo „Elektroniniai valdžios vartai“ tvarkytojas. Šiuo metu per šį portalą teikiama 650 elektroninių viešųjų ir administracinių paslaugų. Portalą lankytojai per metus aplanko daugiau kaip 122 mln. kartų, o portalo paslaugomis kasmet pasinaudoja apie 80 proc. 16–74 m. amžiaus Lietuvos gyventojų.

IVPK atlieka ir Valstybės informacinių technologijų paslaugų teikėjo funkcijas – informacinių technologijų paslaugos teikiamos daugiau kaip 190 valstybės institucijų. Be to, ji užtikrina svarbiausių valstybės registrų rezervinių duomenų kopijų saugojimą.

IVPK taip pat tvarko Lietuvos atvirų duomenų portalą, kuriame atverta ir laisvai prieinama apie 2 tūkstančius 170 institucijų atvirų duomenų rinkinių. Portale „Mano vyriausybė“ IVPK užtikrina paprastą ir bendrą 109 valstybės institucijų veiklos informacijos skelbimą.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA. Jei ieškote viso būrio darbuotojų, turite įdomių­ darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti itin retų specialybių atstovus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją