1. Lietuvos bioetikos komitetas, sveikatos apsaugos ministerijai pavaldi institucija, atsakinga už žmogaus teisių apsaugą sveikatos priežiūroje, šiuo metu darbui Vilniuje ieško Lietuvos bioetikos komiteto specialisto (-ės), kuris bus atsakingas už:

• žmogaus teisių užtikrinimo sveikatos priežiūros srityje problemų analizę, atsakymų į prašymus, paklausimus bioetikos klausimais rengimą;
• informacinės medžiagos rengimą, pagalbą ruošiant teisės aktus ir rekomendacijas;
• įvairių renginių planavimą ir organizavimą;
• atstovavimą komitetui darbo grupėse, renginiuose užsienyje ir Lietuvoje;
• bendradarbiavimą su įvairiomis sveikatos priežiūros srityje dirbančiomis įstaigomis ir organizacijomis.

Siūlomas atlyginimas: 1100–1730 Eur, neatskaičus mokesčių. Suteikiama galimybė derinti darbo laiką individualiai ir/ar dalį darbo laiko dirbti nuotoliniu būdu. Darbdavio vertės pasiūlymas gan įprastas, jame minimos tobulėjimo galimybės, profesionlus ir draugiškas kolektyvas, moderni darbo aplinka.
Įstaiga iš kandidato tikisi ne žemesnio kaip aukštojo (bakalauro ar aukštesnio kvalifikacinio laipsnio) medicinos, sveikatos mokslų, biologijos ar socialinių mokslų (sociologijos, teisės) studijų krypties išsilavinimo. Darbo patirtis sveikatos arba viešojo administravimo srityse būtų privalumas. Itin svarbus reikalavimas, į kurį turėtų atkreipti dėmesį norintys užimti šias pareigas – kandidatui turi būti įdomios bioetikos problemos ir rūpėti pacientų teisės. Tai derėtų atskleisti motyvaciniame laiške, kurio įmonė tikisi sulaukti kartu su CV.

„Apskritai darbo pasiūlymas – struktūros, turinio, bendravimo tono, vertės pasiūlymo prasme – yra standartinis, nestandartinės ir itin retai sutinkamos tik pareigos“, – pastebi CV–Online marketingo vadovė.

2. Žaliosios energetikos įmonių grupei priklausanti bendrovė „Kirtimų katilinė“ į savo komandą kviečia katilinės operatorių (-ę).

Atlyginimas: 1250–1750 Eur, bruto + papildomos naudos pagal įmonėje galiojančią tvarką (skelbime nepatikslinamos).

Įmonė savo prisistatyme akcentuoja tvarumą, gamtą tausojančius energetikos sprendimus.
Darbo pasiūlyme labai tiksliai ir išsamiai aprašomos darbuotojo laukiančios atsakomybės sritys.

Didesnę kandidatams keliamų reikalavimų sąrašo dalį sudaro techniniai reikalavimai, tarp kurių yra:
* Ne žemesnis nei aukštesnysis technologinės krypties išsilavinimas ir bent 2 metų darbo patirtis operatyvinio katilinių valdymo srityje;
* Vidutinio našumo garo ir vandens šildymo katilų mašinisto kvalifikacijos pažymėjimo turėjimas būtų privalumas;
* Gebėjimas skaityti šilumos gamybos įrenginių technologines bei proceso schemas.

R. Karavaitienė pastebi: „Gana taikliai dinamiško darbo specifiką apibūdina šis reikalavimas: „Gebate greitai reaguoti ekstremaliose situacijose“.“

3. Bendrovė „Gaudrė“ – apšvietimo sistemų specialistai, siūlantys sprendimus, prie kolektyvo kviečia prisijungti ne mažesnę nei 5 metų tokio pat darbo patirties turinčią buhalterę (-į).

Darbas – Vilniuje.
Darbo užmokestis: 1800–2200 Eur, bruto.

Darbo užduotys išvardinamos labai trumpais ir konkrečiais punktais, panašaus darbo patirties turintys kandidatai tikrai supras, apie ką eina kalba:
• Mėnesinių ir metinių ataskaitų sudarymas, suvestinių apskaitos dokumentų tikrinimas;
• Pirminių apskaitos dokumentų registravimas apskaitos programoje Navision;
• Avansinės apyskaitos;
• Kuro apskaita;
• Prekių pajamavimas, nurašymas, sandėlių kontrolė;
• Grynųjų pinigų apskaita;
• Statistinių ataskaitų pildymas (Intrastat ir kt.);
• Pirkėjų skolų priežiūra.

Iš būsimo darbuotojo tikimasi anglų ir rusų kalbų žinių, kiti reikalavimai – standartiniai šiai pozicijai.

Įmonė siūlo klišines naudas:
• Visas socialines garantijas ir geras darbo sąlygas draugiškame kolektyve;
• Galimybę tobulėti ir gilinti žinias bei įgūdžius;
• Galimybę inicijuoti ir įgyvendinti pokyčius įmonės buhalterinėje apskaitoje.
„Kai įmonės prisistatymas parašytas konstruktyviai, aktyviu tonu, tai likęs darbo skelbimo turinys – formalus“, – vvertina darbo portalo marketingo vadovė.

4. Įmonė „Išmanūs sprendimai“ elektrotechnikos, silpnų srovių, automatikos sistemų, kitų inžinerinių sprendimų projektavimui ieško projektuotojo asistento (-ės), kuris, įgijus daugiau įgūdžių, savarankiškai ruoš ir suderins projekto dalis.

Kandidatams keliami šie reikalavimai:
• Inžinerinis išsilavinimas;
• AutoCAD - 2D braižymo įgūdžiai;
• Anglų kalbos mokėjimas;
• Techninis, inžinerinis mąstymas;
• Analitinis mąstymas, tikslumas, atsakingumas, organizuotumas ir kūrybiškumas;
• Gebėjimas dirbti savarankiškai, atsakingas požiūris į darbą.

Darbo pobūdžio aprašymas nėra toks išsamus – jis vos dviejų sakinių apimties. Tuo tarpu, nors darbuotojui siūlomų naudų yra nemažai, tačiau jos yra gana abstrakčios arba šabloninės (higieninės):
• Stabilų darbą sėkmingai veikiančioje įmonėje;
• Galimybę dirbti profesionaliame ir draugiškame kolektyve;
• Sąlygas augti bei tobulėti;
• Laiku mokamą darbo užmokestį;
• Visas socialines garantijas;
• Visas rezultatyviam darbui reikalingas priemones.

Darbas – Kaune.
Atlyginimas: 1400–1600 Eur, bruto.

„Įmonė išsamiai pristato savo veiklos specifiką, narystę organizacijose bei prekės ženklų atstovavimą. Ši informacija sudaro svarią darbo pasiūlymo dalį. Įmonė turi kuo didžiuotis ir formuoja patikimo darbdavio įvaizdį“, – skelbimą apžvelgia R. Karavaitienė.

5. Savaitės populiariausių skelbimų penketuką pabaigia ryškus savo kalbėjimo tonu skelbimas.

Bendrovė „Pitlane“ komanda įgyvendinanti Lietuvoje žinomus projektus:
* Dakarą, kurį Lietuvoje žino 98%, o stebi 72% gyventojų;
* IKI Velomaratoną - rekordinį dviratininkų ir dviračių sporto entuziastų renginį Baltijos šalyse, vyksiantį jau 14 kartą;
* Ėjimą - du kartus per metus vykstantį ėjimo renginį, kuris kiekvieną kartą pritraukia daugiau nei 14 tūkstančių Vilniaus gyventojų ir svečių;
* Vyčio populiarinimą Lietuvoje bei pasaulyje #proudtobelithuanian.

Įmonė ieško komunikacijos specialisto (-ės).

Darbas Vilniuje. Siūlomas atlyginimas: 2000–3500 Eur, bruto. Kaip ir visą pasiūlymą, naudas įmonė aprašo kūrybiškai:
* Būti nedidelės ir labai šaunios (nesigiriame, bet taip yra) komandos dalimi;
* Galimybę realizuoti savo idėjas labai plačioje auditorijoje;
* Stipriai išplėsti savo pažinčių ratą: mūsų Kolegos, Bičiuliai ir Parteriai Lietuvoje ir ne tik puikiai žinomos kompanijos, asmenybės.
* Dirbti drauge su Benediktu Vanagu.
* Naują, dar dažais kvepiantį biurą, kuris apjungs ir sportinę bazę, todėl turėsi galimybę matyti, kaip vyksta pasiruošimas Dakarui, kitoms lenktynėms, kaip prižiūrimi sportiniai ar antikvariniai automobiliai.

„Visas darbo skelbimas parašytas taip, kad sudomintų ir „parduotų“ darbo vietą potencialiems kandidatams. Pavyzdžiui, nors įmonė tikisi, kad būsimas darbuotojas turės bent 2 metų panašaus darbo patirties, tačiau paragina kandidatuoti ir tuos, kurie pilnai neatitinka šio reikalavimo: “Nebijok kandidaduoti, jei patirtis trumpesnė, bet jau gali pasidžiaugti įvariais projektais ar darbais“. Darbo pasiūlyme naudojamas ir tikslinė grotažymė – #PROfesionaluBūtiVerta“, – darbo skelbimą komentuoja CV–Online marketingo vadovė.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją