1. Bendrovė „Lietuvos paštas“ darbui Vilniuje ieško ne mažesnę nei 5 metų darbo patirtį mažmeninės prekybos, pardavimų, klientų aptarnavimo veiklos organizavimo srityse didelėje įmonėje (įmonių grupėje) turinčio tinklo padalinio direktoriaus (-ės), kuriam siūlomas 7500–8000 Eurų neatskaičius mokesčių atlyginimas.

Būsimam vadovui keliami šie reikalavimai:
* Ne mažesnė nei 3 metų darbo patirtis aukščiausio lygmens vadovų komandoje ar vadovavimo stambaus struktūrinio padalinio komandai patirtis;
* Strategijos formavimo ir korporatyvinio valdymo žinios ir įgūdžiai;
* Pokyčių valdymo patirtis, geri derybų vedimo įgūdžiai;
* Strateginis ir analitinis mąstymas, gebėjimas efektyviai spręsti kylančias problemas, priimti sprendimus;
* Lyderystės gebėjimai, gebėjimas suburti, ugdyti ir motyvuoti komandą;
* Sklandi lietuvių kalba, puikūs anglų kalbos įgūdžiai, kitų kalbų mokėjimas privalumas;
* Nepriekaištinga profesinė reputacija.

„Darbo pobūdžio dalį įmonė pavadino „Tavęs laukiantys iššūkiai“, o tai labai aiškiai atspindi padalinio direktoriaus laukiančių atsakomybių ir keliamų tikslų svorį.

Skelbimas paruoštas profesionaliai, jame daug dėmesio skiriama darbo užduočių, atsakomybių aprašymui, bei tiksliam reikalavimų sąrašui“, – vertina CV–Online marketingo vadovė.

Tuo tarpu darbdavio vertės pasiūlymas – lakoniškas ir gana abstraktus, akcentuojama darbo prasmė, savirealizacijos galimybės ir pan.

Kandidatai informuojami, kad siekiant užtikrinti, kad akcinėje bendrovėje Lietuvos pašte dirbtų patikimi, sąžiningi ir nepriekaištingos reputacijos asmenys, įmonė gali paprašyti pateikti papildomą informaciją.

2. Darbui įmonės „Trevena“ degalinėse Klaipėdoje, Kretingoje, Rietave ir Endriejave ieško pardavėjų–kasininkų (-ių). Ieškantiems pastovaus darbo siūlomas pilnas etatas, o norintiems vasarą užsidirbti ar turintiems kitų veiklų – nepilnas etatas.

Siūlomas atlyginimas: 1250–1600 Eur, bruto. Atlyginimas svyruoja priklausomai nuo išdirbtų valandų, viršvaladžių, šventinių dienų. Taikomi pardavimų priedai.

Darbo pasiūlymas itin nedidelės apimties, jį sudaro trumpas įmonės prisistatymas, darbo pobūdžio aprašymas ir ką siūlo įmonė.
Kalbama paprastai ir neišsiplėtojant. Darbo pobūdis:

* Darbas su kasos aparatu.
* Bendravimas su klientais.
* Darbas su prekėmis prekybinėje salėje ir sandėlyje.
* Darbo vietos priežiūra.

Reikalavimų būsimiems darbuotojams skelbime nėra, apskritai, kreiptis dėl darbo galima ir be CV, pateikiant savo kontaktinę informaciją.

Tokiu būdu stengiamasi sulaukti kuo didesnio potencialių kandidatų kiekio.

3. „MC-Bauchemie“ darbui Kaune, su nuotolinio darbo galimybe, ieško pardavimų vadybininko (-ės), kurio laukia šie iššūkiai:

• Vystyti ilgalaikius santykius su betono gamybos ir statybų kompanijomis
• Atsakomybė parduodant statybinės chemijos medžiagas šios pramonės atstovams
• Konsultuoti klientus parenkant ir įgyvendinant sprendimus
• Reguliariai organizuoti seminarus, produktų pristatymus ir mokymus klientams
• Analizuoti konkurencinę aplinką, rinką ir asortimentą

Siūlomas atlyginimas: 2200–2500 Eur, bruto + papildomi mėnesiniai motyvaciniai priedai priklausantys nuo darbo rezultatų; lankstus darbo grafikas ir nuolatiniai tarptautiniai mokymai.

Skelbimas pradedamas gana nestandartinio stiliaus kreipimusi į kandidatus: „Savarankiškai planuok savo dieną ir nusistatyk prioritetus. Vadovaukis savo instinktais, rodyk iniciatyvą ir nustebink savo klientus. Pasinaudok savo talentais ir atskleisk asmenybę, kad prisidėtum prie bendros mūsų sėkmės kartu su puikiais produktais ir stipria komanda užnugaryje.“

„Įprastai skelbimų pradžioje pristatoma pozicija, jos išskirtinumai, privalumai, stengiamasi atskleisti darbo pobūdį ir sudominti darbuotojus. Šiuo atveju, taikoma į kandidato asmenines savybes, vertybes, darbo organizavimo stilių“, – pastebi R. Karavaitienė.

Tikimasi, kad kandidatas ne tik puikiai išmanys vietinę statybų rinką, turės statybinių medžiagų pardavimų patirties, bet ir turės darbo patirties įmonėje su daug padalinių.
Įmonė savo prisistatyme (tekstu ir vaizdo klipu) pabrėžia tarptautiškumą, gerą vardą ir pažangius sprendimus.

4. Skelbimas anglų kalba.

Lietuviško kapitalo technologijų įmonė „RSI Europe“, kurianti produktus gynybos pramonei, siekiai sustiprinti regioninį saugumą Rytų NATO flange, į karinę sritį įtraukiant naujausius daiktų interneto (IoT) pasiekimus.

Šiuo metu įmonė darbui Vilniuje ieško kokybės užtikrinimo ir proceso vadovo (-ės).

Atlyginimas: 3000–5500 Eur, neatskaičius mokesčių + nuo rezultatų priklausantys priedai, hibridinis darbo modelis, akcijų opcionų programa.

„Tarp naudų yra ir viena ypatinga – galimybė padėti Ukrainai laimėti, o gynyboje naudojamų įmonės produktų nuotraukos sustiprina šios vertės pasiūlymą“, – pastebi CV–Online marketingo vadovė.

Įmonė tikisi, kad kandidatas turės panašaus darbo patirties, analitinius gebėjimus, „galiu padaryti“ požiūrį ir išmanys programinės įrangos kokybės užtikrinimo metodus, įrankius bei procesus. Geri komandinio darbo bei lyderystės įgūdžiai taip pat svarbūs.

Pareigos atsakingos, reikalaujančios patirties ir išmanymo, tačiau darbo pasiūlymas suformuluotas taip, kad negąsdintų, o paskatintų kandidatus veikti – kreiptis dėl darbo.

5. Bendrovė „Nutricia SIA“ siūlo darbą vyr. vadybininkui (Pharma Baltics).

Atlyginimas: 3500–4000 Eur, neatskaičius mokesčių + metiniai priedai; sveikatos draudimas (nuo pirmos darbo dienos); sporto ir gerovės programa; prieiga prie internetinių mokymų platformos.

Darbas Vilniuje, suteikiama nuotolinio darbo galimybė.

Skelbimas parašytas anglų kalba. Darbo pasiūlymui naudojamas specialiai paruoštas maketas, o įmonės prisistatyme gausu įvaizdinės medžiagos.

„Darbo pasiūlymo struktūra suformuota taip, kad nuosekliai sudomintų potencialius kandidatus. Pradedama nuo „Jei tu esi...“ klausimų ir vedama link „Tuomet šis darbas ...“ trumpo pozicijos aprašymo, kuriame apibūdinama šio darbo esmė. Tai klasikinis kandidatų sudominimo metodas, kurį dažniau linkusios naudoti stambios, tarptautinės įmonės“, – pastebi R. Karavaitienė.

„Reikalavimus“ įmonė įvardino „Apie tave“, o tai skamba ne taip formaliai. Darbo pobūdis, kaip ir priklauso, aprašomas detaliai, kad kandidatas aiškiai suprastų, už ką bus atsakingas ir ką konkrečiai reikės daryti.

Darbdavio vertės pasiūlymas, įmonės misija bei veiklos pobūdis suformuluoti taip, kad potencialiems darbuotojams nekiltų abejonių, kodėl verta kreiptis dėl šio darbo.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją