Statybininkų dienos šventė – tai profesinė šventė, kuri 2000-iais metais buvo įtraukta į valstybės atmintinų dienų sąrašą, siekiant pagerbti visus Lietuvos statybininkus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Renginio metu geriausiems šalies statybininkams buvo įteiktos Seimo, Vyriausybės, Aplinkos ministerijos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos statybininkų asociacijos, Lietuvos inžinierių sąjungos ir kitų asociacijų padėkos bei apdovanojimai už nuopelnus statybos srityje.

Lietuvos statybininkų asociacija Statybininko garbės ženklus šiemet įteikė keturiems nusipelniusiems asmenims: Kęstučiui Tamošiūnui (AB „Panevėžio statybos trestas“), Sigitui Aglinskui (UAB „YIT Lietuva“), Rimantui Kupliauskui (UAB „Grinda“) ir Stasiui Sugintui (UAB „Raseinių statyba“). Šis apdovanojimas skiriamas už atsakingą darbą, profesionalumą ir svarų indėlį, siekiant statybos sektoriaus pažangos.

„Būkime inovatyviais ir nebijokime pokyčių, dirbkime profesionaliai ir kokybiškai, siekime bendrystės ir ilgalaikės vertės. Laikykime statybininko profesijos prestižo atkūrimą savo uždaviniu ir stenkimės tai daryti kasdien. Tik veikiant kartu, galime eiti statybos sektoriaus pažangos keliu!”, – atidarydamas šventę kalbėjo Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Jis džiaugėsi gausiu kasmet susirenkančių statybos sektoriaus ir valstybinių institucijų atstovų būriu pagerbti nelengvą statybininko profesiją.

Sveikindamas Statybininkų dienos šventės dalyvius, LR Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika džiaugėsi Lietuvos statybininkų asociacijos branda ir kvietė bendradarbiauti.

„Tiek mūsų, tiek jūsų organizacijos tikslai yra tie patys, kabant apie skaitmenizaciją, skaidrumą, kasdienius procesus. Renovacijos procesas įsibėgėja, turime daugybę žmonių, kurie nori renovacijos ir patikėjo jos sėkme. Tam reikia dabar jūsų, statybininkų, pagalbos, kad tie žmonės būtų laimingi, kad jų daugiabučiai būtų modernūs, kad toks darbas būtų kokybiškas. Taigi, kviečiu visus dirbti kartu, prisidėti, bendromis jėgomis įveikti iššūkius ir kylančias problemas“, – statybos sektoriaus atstovams sakė K. Mažeika.

Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis savo kalboje taip pat pažymėjo bendradarbiavimo ir bendrystės svarbą, siekiant pažangos. „Bendradarbiavimas sąlygoja, kad žmonių visuomenė iškilo į viršų ir šiandien tik nuo mūsų bendradarbiavimo priklauso kiek mes galime pasiekti. Pagalvokim apie kitą. Pagalvokim ne tik apie savo interesą. Pagalvokim kaip kartu galime padaryti daugiau, kaip kartu galime sukurti daugiau“, – sakė jis.

Filosofas, rašytojas ir publicistas Arvydas Juozaitis statybos sektoriaus atstovams papasakojo apie spalvingą Klaipėdos istorinę praeitį: atskleidė, kad ne Vilniuje ar Kaune, o būtent uostamiestyje atsirado pirmieji žibintai, dujos, telefonai, tramvajus ir teatras, o A. Hitleris pirmą kartą jūros liga susirgo plaukdamas būtent į šį miestą. „Klaipėdos miestas gimė ir šimtmečius gyvavo bei augo ne kaip mūsų, o kaip vokiečių kultūros fenomenas, kurio sulietuvinimas ryžtingai buvo pradėtas tik aštuntajame dešimtmetyje“, – aiškindamas įdomius faktus, kalbėjo A. Juozaitis.

Šventėje taip pat vyko ir jau tradicine tapusi Statybininkų olimpiada, kurioje rungėsi net 75 itin azartiškai nusiteikę dalyviai, atvykę iš visų Lietuvos regionų savo jėgas išbandyti krepšinio, tinklinio ir smiginio varžybose.

Renginio svečiai turėjo galimybė pasiklausyti išskirtinių Roko Spalinsko kūrinių, meistriškai atliekamų skrabalais, bei džiazo grupės „Hit Kick“ naujam gyvenimui prikeltų senųjų hitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją